Phishing

Phishing

Jeg kjøpte noen greier fra en amerikansk nettbutikk her om dagen og betalte via

PayPal. Det kom bekreftelse fra både nettbutikken og PayPal som det skulle, og så:

dagen etter kom 12 identiske mailer fra “PayPal” som bekreftet shipping. Bare antallet gjorde meg mistenksom, så jeg åpnet mailen og undersøkte innholdet nøye, uten å klikke på noe i mailen. Jeg fant en mistenkelig hotmail-epostadresse som liksom skulle være selgers.

Jeg gjorde følgende: videresendte samtlige mistenkelige mailer til adressen spoof@paypal.com, og har fått bekreftet at dette var et pfishingforsøk.

Moralen er:  du bør passe deg vel for å klikke på lenker i mailer fra PayPal med mindre du er 100% sikker på at mailen kommer derfra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *