Appelsinblomstparfyme; L’Artisan – Fleur d’Oranger 2007

Appelsinblomstparfyme; L’Artisan – Fleur d’Oranger 2007

 

Jeg er på en mission igjen. Mer og mindre tilfeldig. Noen nevnte i en diskusjon inne hos Bibap at h*n hadde testet appelsinblomstparfyme.  Selv om jeg ikke uten videre har vært så begeistret for denne duftnoten i parfymeform (in natura er den jo helt guddommelig)  ut fra min så langt svært begrensede befatning med den (Yves Rochers Pur désir de Fleur d’oranger), fikk beskrivelsen meg til å kjenne et plutselig behov for å teste parfymer med appelsinblomst/sitrusblomst.

citrus_sinensis-1large

Jeg skulle uansett bestille noen prøver fra TPC, så i tillegg til SL-prøvene for øvrig (Serge Lutens), bestilte jeg Fleurs d’Oranger, Fleurs de Citronnier, samt altså Fleur d’Oranger fra L’Artisan Parfumeur.  Sistnevnte lå i postkassen i dag, og nå har jeg tatt noen dråper på håndleddet.  Dette er den etter sigende fantastiske 2007-sesongen som ga eksepsjonell avling av blomster, og er dermed en limited edition, som de med riktig god luktesans skal kunne skille fra 2005-årgangen.  Litt touch av vinsmaking over dette, altså.

Noter iflg Luckyscent:
orange blossom, neroli.
Noter iflg L’Artisans nettbutikk:
orange blossom, petit grain, beeswax

Dette er  – det ligger jo i navnet – en såkalt soliflore, altså en duft som skal uttrykke én blomst, og det som da måtte være av andre tilsetninger er der for å framheve/understøtte “dronningen” i spillet. Duften tolker hele det tunisiske appelsintreet, både det sanselig aromatiske, friske og samtidig varme ved duftene fra neroli, essensiell appelsinblomstolje, frø, ekstrakt av kvisten, knoppen og bladverket. Alle disse enkelthetene understøtter den sommerlige, solfylte kvaliteten ved appelsinblomsten.

Dråpene på håndleddet dufter lett, godt, sommerlig, såperent og friskt, appelsin/appelsinblomstaktig. Fruktig og ikke for søtt, samtidig som det er en honningsøt kvalitet i kanten av duften, som setter seg som nestenvondt i neserota.  Likevel er det er vanskelig å holde nesa unna håndleddet.  Duften ligner veldig på Yves Rochers appelsinblomst, et hakk mer forfinet kanskje,  særlig i drydown – som kommer veldig raskt for begge.

L’Artisan pleier å vare veldig kort på meg, så også denne.  Et par timer, så er den borte.
En ubetinget deilighet som jeg nok ikke kommer til å ønske meg flaske av (så vakker den enn er), men jeg kommer nok sikkert til å bruke opp prøven.

Fleur d’Oranger  Eau de Parfum - Limited Edition by L’Artisan Parfumeur

6 kommentarer til «Appelsinblomstparfyme; L’Artisan – Fleur d’Oranger 2007»

 1. Jada, disse behovene for å stadig teste noe nytt, tar visst ingen ende 😀
  Det var en vakker bekrivelse av soliflore og appelsintreet. Er enig med deg, og spesielt den begredelige holdbarheten. Akkurat det er veldig trist når det gjelder mye fra L’Artisan. Liker duftene godt, men de forsvinner jo bare

 2. Nydelig, nydelig beskrivelse-kjenner nesten lukte helt hit over langfjella 😉
  L Artisan sitter kort på meg også, maks et par timer, ikke så int å bruke penger på da.

 3. Jeg synes det er stor forskjell på sitrus(-frukt)duft og sitrusblomstduft. Blomstene er mer aromatisk og søtere, mens frukten er friskere. Og skallet igjen har en bitter note.
  Jeg har liten toleranse for skall-notene, mens frukt og blomster som regel er godt.

 4. Denne er utrolig nydelig! Og et par timer etter at jeg tok på en liten dråpe, lukter den fortsatt like mye. Synes prisen for en flaske er latterlig høy, men ønsker meg en liten decant 🙂 Grønn og deilig, tror den blir perfekt til sommeren.

  Jeg trodde jeg kom til å bruke masse tunge, krydrede bomber nå i vinterkulda, men i stedet går det i tropiske blomster og appelsinblomster. Motvekt til snøen kanskje? 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *