Har du lyst til å strikke og hekle, men husker ikke helt hvordan man gjorde?

Har du lyst til å strikke og hekle, men husker ikke helt hvordan man gjorde?

Noen av oss lærte håndarbeidsteknikker på skolen, og andre kanskje ikke, eller så ikke helt vitsen med sånne gørr kjedelige greier i alderen hvor man skulle lære slikt.

Selv fikk jeg vel med meg en del som er blitt sittende i refleksene, og jeg strikket gensere på løpende bånd på sytti- og åttitallet, men så ble det ikke mer håndarbeid, og da jeg ville i gang igjen nå følte jeg meg ganske blank.

Så fant jeg Garnstudios instruksjonsvideoer på nett. Der får du, i form av små instruksjonsvideoer, lære alt fra hvordan du legger opp, strikker rette og vrange masker, hekler luftmasker og stavmasker og kjedemasker, i det hele tatt – alt det som er basic. Så er det mer avanserte teknikker også, hvis man vil det.  Der ligger også skritt-for-skritt-bilder av grunnleggende teknikker for både strikking og hekling, i  strikkeskolen og hekleskolen.  Siden er treige til å laste, men vel verd å vente på. Så – har du ikke en mor, eller søster eller noen sånne å spørre, så har du hjelp på nett  🙂

Strikkeskole

Hekleskole

Det er hyggelig, meningsfullt og rekreasjon å holde på med et håndarbeid, og jeg er glad for at jeg har begynt med det igjen.  Så sett i gang, hvis du også har lyst. Lykke til!

10 kommentarer til «Har du lyst til å strikke og hekle, men husker ikke helt hvordan man gjorde?»

  1. takk for linken 🙂 Har vert inne å kikket her tidligere, men nå fant jeg prisliste på garn og greier, det var kjekt! Og tenk å strikke med pinne 20, det er kjukt altså :O

  2. Fortsatt sitter min stikkeopplæreing fra skolen fast i ryggraden og siden har jeg strikket mye.
    Nye lenker er alltid kjærkomment.

    God strikkehelg till deg!

  3. Herlig! Jeg forbanner tidens elv, armene mine og den latente senebetennelsen som vil poppe opp på stikkord om jeg strikker. Jeg kommer av en familie med strikkere. Men som du kanskje har skjønt, jeg er strikkejunkie. Klær, sokker votter -:D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *