Les Nez – L´Antimatière EdT

Les Nez – L´Antimatière EdT

Les Nez (nesene) er en liten parfymeprodusent somDetailbildansicht er basert i Sveits, og som baserer seg på å lage noen få, eksperimentelle dufter, som skapes av to “neser”; Isabelle Doyen og Sandrine Videault.

Førstnevnte har skapt L´Antimatière, som omtales her. Isabelle Doyen skal ha jobbet med duften i 10 år, og firmaet bestemte seg for å lansere den, som et slags eksperiment, selv om de vurderer duften som umulig å markedsføre ut fra konvensjonelle standarder for duft.

Jeg bestilte en prøvepakke med fire dufter derfra for et par dager siden,  og plukket fram denne EdT-en straks jeg kom hjem, og sprayet en bra dose på håndleddet uten å sjekke noter eller omtaler først.  Noter er for øvrig ikke oppgitt.

De første ti minuttene gav disse opplevelsene:

Sprit. Gin. Søt, bar hud. Ingen ting. Borte!

– – –  !

Så la jeg meg på sofaen og sov i to timer, og nå har noe forsiktig, bløtt, mykt noe utviklet seg på huden. Noe søtt, jordaktig – som jeg forstår må være ambergris når jeg begynner å lete, og finner svært sprikende omtaler. Papir, kanskje – eller det kan være vetiver, med mindre jeg blir lurt av vetiveren fra Encre noire, som jeg tok på oversiden av underarmen i dag morges, og som fortsatt er hjertelig til stede.  Musk? Veldig svak, i så fall. Jo! der var det et hint av grønt eple, som alltid er min assosisasjon til mild musk. Og så er det noe salt her. Jo – vetiver.

Her er Isabelle Doyens beskrivelse –

 

An invisible ink that leaves a trace,
Foreseen rather than felt,
Persistent
Yet whispered,
Like a creased bed linen scent wandering along your curves…

Hos Basenotes forteller de at Les Nez proklamerer at man skal ikke lure kunden med villedende toppnoter, noe som er bakgrunnen for det innledende sjokkartede inntrykket, som går fra alkohol til ingenting, men begynner igjen etter omtrent 30 minutter.

Jeg må prøve denne igjen før jeg avsier noen slags dom. Spennende er det i alle fall, og det må ha vært morsomt å eksperimentere fram denne duften. Jeg oppdaterer etter hvert som eventuelle nye duftopplevelser avdekkes. Doyens beskrivelse gjør en jo helt klart nysgjerrig 🙂

Oppdatering morgenen etter:  samme søte «siste fase av drydown»-duft.  En lett irriterende kombinasjon av ingenting og noe som er tydelig til stede. Frustrerende stoff!

5 kommentarer til «Les Nez – L´Antimatière EdT»

  1. Dette høres veldig rart ut, men jeg er åpen for forandringer så jeg venter spent på fortsettelsen 🙂

    1. Ja, rart er vel ordet. Ikke noe jeg på noe vis kunne tenke meg å kjøpe flaske av, men det er interessant at noen jobber så eksperimentelt og aldeles i kanten av det som kan kalles parfyme slik vi er vant til å tenke på det i alle fall.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *