Blablabla og været og litt sånn

Blablabla og været og litt sånn

Tjah – det er jo ikke alltid man klarer å hoste opp de helt åndfulle overskriftene, så da er det like greit å være ærlig  😀

Det er 11 kuldegrader ute, og frisk bris – minst.  Det er kaldt, det! Innomhus i heimen går varmekabler og vedovn for fulle mugger, og jeg håper inderlig temperaturen stiger til det er slutt på den tørre veden. Vi har bomma på dette med å flytte våt ved, som vi har rikelig av, inn i skjulet til tørk. Vel, så har vi vel lært det til neste år da, og får betale strømregningen med et passe fornøyd smil.

I drivhuset går ovnen jevnt og trutt, tenker jeg. Det er er ikke så ofte jeg er der ute og sjekker, men da jeg stakk innom der nå i ettermiddag var tempen på godt og vel 6 grader, og ovnen gikk. “Måltemperaturen” har stått på 9 grader lenge, fordi vi ville tørke opp så mye som mulig, men nå satte jeg den ned til 6 grader.  Det holder i massevis til overvintringsplantene; to engletrompeter, to store chiliplanter, en rosmarin, en agapanthus og en “stabel” pelargoner, hvorav en blomstrer, nemlig den egenhendig sådde Hellas-røde, som er så grell i fargen at den egentlig er stygg, men det får ikke hjelpe. Den har fulgt meg i tykt og tynt i flere år nå, og overlever allslags dårlig behandling, så jeg er litt glad i den også.

Rodpellisvinter

For øvrig er utevannet, som står og sildrer under terrassen, foreløpig ikke frosset, og vi krysser fingre og tær for at det holder seg slik   😀

Det kom parfyme i hus i går, som omskrevet i går kveld. Det kom tre prøver på kjøpet; en halvannen-ml med Poopoo Pidoo, som jeg har omtalt tidligere, og så var det Nuit de Longchamp fra Lubin, som jeg egentlig ikke har luktet så veldig på ennå, og Manoumalia fra Les Nez. Sistnevnte dufter deilig orientalsk blomster, og vakte nysgjerrighet, så jeg gikk inn på hjemmesiden deres og bestilte en prøvepakke, 2,5 ml hver av Let me play the lion, The unicorn spell, L’Antimatière og Manoumalia. En norsk hundrings for hele stasen. Jeg finner egentlig lite om dette huset på mine vanlige parfymeomtalesteder, så jeg er spent.

I kveld skal vi på kino, min kjære og jeg. Slikt gjør vi såpass sjelden at det nærmest er grunn til flagging. Vi skal se Avatar, og gleeeder oss!!

8 kommentarer til «Blablabla og været og litt sånn»

    1. Det ble 2D i liten sal, mer som en stor flatskjerm (merket høydeskrekken allerede der, jeg…). Vi lurer på om vi bare skal stikke til Kr.sand og se den i 3D der.
      Vakker film!

    1. Ja … Vips – så var kortet noen kroner slankere – og det var ikke først og fremst dét som skulle slankes i januar… 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *