Parfumerie Generale – Felanilla (“blindtest”)

Parfumerie Generale – Felanilla (“blindtest”)

Jeg har fått med meg at Bibap har skrevet en omtale av denne, men det eneste jeg husker derfra er strengt tatt bildet av han parfymørkjekkasen. Derfor “blindtester” jeg i kveld, og pensler en god dose fra prøverøret over på venstre håndledd.  Vel, jeg har jo lest omtaler før, men jeg har et skikkelig tykt og solid teflonlag i hjernen, så jeg tør ikke vedde på at jeg husker noe som helst.

Første 10 minutter:
Tørr, medisinsk, kamferaktig (?) åpning. Sjokoladeaktig, honning? Noe søtt, tørt, forvirrende noe. Minner meg om barndommen hos bestemor ?!   Si meg, er det blomster i denne i det hele tatt? Den blir søtere og søtere og egentlig mindre tørr, men så er det en note nedi der som stadig vekk er medisinaktig. Kan det være oud i denne også?
Den minner om noe jeg har forsøkt før. Ambre narguile fra Hermessence-kolleksjonen, ja. Amber er identifisert. Og vanilje, selvsagt.

Holder stand.  Duftene altså. Den barndomsnoten forsvinner igjen, og det lett medisinske kommer og går, og etter et par timer synes jeg at jeg kjenner noe som minner om blomsterert. Den forsvinner igjen og gir plass for sjokolade igjen, tørrere og bitrere nå.  Konklusjon: God, interessant og ganske deilig, men ingen må-ha for meg.

Nå må det være mulig å kikke. Inn til Bibap for fasit, og hun skriver:

Vanilla absolute, saffron, orris, banana wood, hay absolute, amber

Høy! er det det som er bestemor-assosiasjonen? Vi hoppa jo masse i høyet på låven, og høy dufter jo søtt, som marikåpe, liksom. Artig.  Det er kanskje safranen, da, som står for det medisinske. Banantre har jeg ikke noe forhold til. Ahhhr, jeg ønsker meg et note-sett.

Bibap har illustrert med den lekre parfymemannen. Så dekorerer jeg med damer og høy, jeg da   🙂

5 kommentarer til «Parfumerie Generale – Felanilla (“blindtest”)»

  1. Hjelp, du må ikke si at det er fasit hos meg da 😆 Det er forresten litt vrient med noter, siden det er forskjellige versjoner ute og går. Men de få som er oppgitt på husets egen site er iallefall korrekt. Du har illustrert med veldig uskyldige bilder i forhold til meg. Men kanskje like greit, siden alle ble så ukonsentrerte inne hos meg den kvelden 😀
    Vi har oud på hjernen, og mistenker det så fort vi kjenner noe medisinsk 😆
    Er det ikke befriende at ikke alle ender opp som må-ha? Må ikke ha den jeg heller, men er en mulig kandidat. Er iallefall helt sikker på at jeg må-ha mer fra PG 😀

  2. Hvordan er det, har du forsøkt Gaiac ennå?

    Joooda, du får spille rollen som fasit av og til, i alle fall når jeg blindtester sånn som i kveld :mrgreen: Jeg synes det var gøy med den høy-noten!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *