Ja! hurra!

Ja! hurra!

Jeg er glad i yoghurt, samtidig som jeg forsøker å begrense energiinntaket, og i flere år har jeg hold meg til Yoplait sine null-varianter. Nå er disse søtet med kunstig søtningsstoff, som magen min etterhvert har satt seg kraftig i motverge til, så jeg måtte slutte med Yoplait. Og Pepsi Max (hulk!) og sukkerfrie pastiller. Og sånn.  Nå er det jo bare en fordel for skrotten at den ikke får mer aspartam og lignende elendighet, men det har nå vært et savn likevel.

I kjølehylla i butikken i går fant jeg Tines nye “lette” yoghurt med merkenavnet “Ja”, med bare 3% tilsatt sukker, ikkeno’ kunstig søtstoff og bare 0,7% fett.  Jeg kjøpte varianten med bringebær og boysenbær, og – den er kjempegod  😀

Endelig lettvinn og deilig hurtigfrokost tilgjengelig for meg igjen.   Anbefales!

image

0 kommentarer til «Ja! hurra!»

 1. Så fint 🙂 Aspartam og lign. holder jeg meg unna, men har en stor svakhet for den sorte magiske drikken Coca Cola .. Prøver å begrense det, men synes stadig vekk jeg «fortjener» en flaske. Hurtigfrokosten min er banan 🙂

 2. «Same shit – new wrapping»? Denne har de da hatt før også, men med en annen pakning? (Ja, jeg lar meg alltid lure når Tine skifter til nye pakker *fnis*)Jeg har oppdaget Activia light, det er nesten den eneste magre yoghurten som er god. Men den har kunstig søtningstoff da.

 3. Mokki: Tine hadde en lettvariant tidligere, som – så vidt jeg husker, hadde søtningsstoff, og dessuten en grusom, kornete konsistens. Jeg forsøkte, og forkastet.
  Linnemi: joda, når man har tid, så. Det er helgevarianten min ifht nytefrokost: gresk yoghurt med müsli, banan, blåbær og det jeg ellers måtte ha å «skave oppi». 🙂

  1. Så flott at du likte den nye Ja-yoghurten, Britt Åse:)
   Jeg jobber som ernæringsrådgiver i TINE og er glad for at vi har lansert en yoghurt med lite tilstatt sukker, uten kunstig søtstoff og med 0,7 % fett.
   Mokki: Dette er en helt ny yoghurt som aldri har vært på markedet før. De yoghurtene du tenker på er sikkert Sans-yoghurtene. De finnes ikke lenger på markedet.
   For dere som er opptatt av sukker i yoghurt har jeg skrevet et innlegg på bloggen vår som går på hvor mye sukker det er i yoghurt. http://sunnhet.wordpress.com/2009/10/05/hvilken-yoghurt-b%c3%b8r-du-gi-til-barna-dine/

 4. Bra at det kommer lett-alternativer uten kunstige søtningsmidler (selv om jeg personlig foretrekker vanlig, feit yoghurt). Har ikke sansen for den nye trenden med å putte kunstig søtningsmiddel i syltetøy, yoghurt og andre matvarer som man gjerne spiser i større mengder.

  Holdt på å gå på veggen da jeg var i USA for noen år siden. På supermarkedet var det sikkert fem hyllemeter med yoghurt, men alt var av typen fettfritt skvip. Det eneste jeg fant som var «full fat» var en geitmelksyoghurt, men den smakte til gjengjeld så kraftig av fjøs at jeg ikke klarte å spise den.

 5. Huff, når det er sånn enten enten eller eller, hvis du skjønner, så blir det tungvindt 😆

  Jeg er enig i det første du skriver der, -det burde være mulig å få i seg mat på balansert vis uten at det skal være så kunstig, alt sammen. Jeg syntes denne Ja-yoghurten var et bra alternativ.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *