Lalique – Encre noire

Lalique – Encre noire

 

Encre-Noire-Lalique

Bibap sendte meg nylig en prøve på denne, og valget falt på den da jeg på slutten av dagens hagedont skulle velge noe godt å lukte av når jeg skulle i butikken en tur.

Jeg tok den på uten å sjekke noter først, og det er alltid litt artig. Førsteinntrykket er: det lukter kjempegodt, og det minner veldig om noe jeg ikke klarer å gripe.  Jeg kjenner noe “grønt”, men ikke sånn vårgrønt og lett, akkurat, – det er mer krydret og lett bittert og – hvordan skal man uttrykke det – jo:  seriøst og alvorlig, på en måte. Ikke søtt. Jeg vet at jeg har kjent akkurat denne komponenten i andre parfymer, men klarer ikke å indentifisere den. Så, jeg sjekker. Akkurat: vetiver.
Jeg begynner å google, og husker når jeg ser det hos Osmoz; jeg kjenner igjen noten fra YSLs Rive Gauche, TDCs Sel de vetiver, Hermenessence Vetiver tonka , Chanels Allure,  for å nevne noen skikkelige lekkerbiskner.

Men det samlede inntrykket, –hva er det jeg kjenner ?  Jeg snuser og grubler, går gjennom alle den duftende vegetasjon jeg kan komme på men jeg må gi meg, og lete hos de flinke folka som skriver reviews på Basenotes, og der! er det en som klarer å beskrive nøyaktig den duften jeg kjenner:

to me, this smells just like the inside of an old, dimly lit, wooden church

Så lenge har jeg sunget i kirkekor, at akkurat denne egenduften som er helt karakteristisk for gamle trekirker, forbindes med noe hyggelig og trygt, og med skjønnhetsopplevelser.  Så, slik kan man oppleve den olfaktoriske forbindelsen mellom å være korsanger og interessert i parfymer.

Noter iflg Basenotes:  Haitian vetiver, vetiver Bourbon, Cypress wood, musk, Cashmere wood.

Duften ble lansert i 2006, og parfymøren heter Nathalie Lorson, som også har skapt andre dufter for Lalique,  og for Jil Sander (Man Pure), Boucheron (Jaïpur Saphir) og Mandarina Duck (Pure black) og flere andre.

Mange synes flasken er veldig fin. Det synes i grunnen ikke jeg, men duften er god nok til å kunne figurere på en ønskeliste.

0 kommentarer til «Lalique – Encre noire»

 1. Deilig deilig vetiver, og gammel trekirke er ikke det dummeste å sammenligne med. Liker flasken også jeg, men den er jo maskulin. Sønnen min har overtatt den, siden Chanel Sycomore er ganske lik (og enda bedre synes jeg)Jeg får jo lettet litt på samvittigheten når jeg kvitter meg litt noen 😀

 2. Ja etter å ha lest bloggen din så begynner jeg å dille noe veldig med disse parfymene. Ha-ha!
  Jeg fikk en prøve på den Idylle, som jeg snakket om i bloggen min. Og synes faktisk den var veldig god.
  Første gang jeg har kjøpt noe pga en prøve. ( Eller gubben kjøpte da..)
  Jeg prøvde å lete på nettet etter reviews, men fant mye negativt gitt om min. Men jeg liker den nå. Tror jeg må ha deg med en dag for å finne DEN parfymen liksom.

  1. Fant du mye negativt om Idylle? Jeg har googlet i det vide og brede, og fant veldig lite.
   Idylle høres veldig blomstersøt ut, Charlotte. Kan du forsøke å skrive en review, kanskje – det er jo bare å beskrive det du opplever. Det er utrolig lite fasit, vet du.
   Ellers er det ikke så lett å finne DEN parfymen for andre. Vi hadde jo en lengre halutt med Christine for en stund siden, og da var det Bibap og Altgodt som kom med de fleste forslagene så vidt jeg husker, ut fra at de har et digert «parfymebibliotek» i hodene sine. Uansett må man begynne med å si noe om hvilke parfymer man liker/har likt, og hva man absolutt ikke liker. Så, da har du utfordringen! 😉

  2. Eg syns Idylle er ganske god, ga ei prøve til Raell, og ho syns den var deilig. Den har dette florale muskete over seg, med Sarah Jessica Parker Lovely og Narciso Rodriguez som henholdsvis forsiktig veslesøster og brautande storesøster. Idylle er som ho i midten som gjer som ho vil, og underheld alle. 😉

 3. Jeg fikk veldig god hjelp, Charlotte – så mye at dette virkelig har blitt en dille. Tenk deg godt om før du setter i gang de damene, det kan bli en besettelse du ikke hadde planlagt 😉 Hi Hi…

 4. Skal si jeg stusset når jeg prøvde denne i Lisboa, jeg skjønte ikke no -intil jeg oppdaget at det var damevarianten jeg hadde prøvd 😀
  Herrevarianten, ja, da snakker vi. men tror nok den er litt for herrete til at jeg vil bruke den. Men herlig er den!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *