Tid for lekre orkideer

Tid for lekre orkideer

DSC_0016

Det blomstrer hos meg for tida. For første gang i min inneplantehistorie har jeg fått phalaeonopsis til å blomstre igjen. Den hvite fikk jeg i “voksen” utgave, mens den rosa kom som mini i vertinnegave en gang. Nå i høst har de fått ny bark, og jeg har bedrevet regelmessig vanning i lang tid, til og med litt gjødsel har jeg husket på av og til. Det betaler seg, tydeligvis.

hvitphalaeonopsis rosaphalaeonopsis

 

DSC_0019

Den gule, som er en Miltonia, er ganske vanskelig å få til å komme igjen når den er avblomstret. Den var på tilbud, så jeg har kjøpt den som avskåret bukett, men intensjonen er jo å forsøke, i alle fall. Den dufter! Hele huset er innhyllet i en lekker, myk, “grønn”, søt duft, og den myke gulfargen lyser virkelig opp i stua.

0 kommentarer til «Tid for lekre orkideer»

    1. Åh! de er fine 😀 I botanisk hage i Singapore vokste de der (tror det må ha vært samme) i digre driver bortover bedene.

      Fascinerende skapninger, dette.

  1. Nydelige alle sammen!
    Dette er noe av det eneste jeg får til innendørs. Gjennom-skylling med rennende vann i kummen 1 gang pr uke. Litt gjødsel når jeg husker det, og helst glemme både vanning og gjødsel når de er nedklippet og ikke blomstrer. Funker veldig bra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *