Hår og parfyme og været og blablabla

Hår og parfyme og været og blablabla

Jeg har egentlig ikke så meget at berette, bortsett fra det med parfyme da, så jeg kan jo fortelle at jeg har bestilt en ny batch med prøver. Eller, strengt tatt to batcher. Det var vel egentlig Kirsitn som fikk fyr på meg igjen, etter at jeg har vært litt sånn lunken og lei av alle disse duftene en stund.

Joda, altså – jeg fikk nyhetsmail fra Aus Liebe zum Duft i går. Veien ble deretter svært kort til bestilling av følgende prøver:

I dag ble jeg sittende og grave inne hos Velduftende, som har drevet rose/aoud-forskning i sommer og høst. Etter at jeg har brukt Louban i noen dager er jeg nemlig helt hekta på både rose og oud/aoud, og må ha mer.  Så, i dag stakk jeg innom hos The Perfume shoppe, det kanadiske vidunderet som selger meg fem prøver for 15 canadiske dollar og ingen frakt. Der bestilte jeg disse her, –alle fra Montale:

Det er farlig med sånn prøvebestilling, for det er så rimelig og lettvint. Men, pyttpytt, jeg røyker jo ikke lenger, så jeg har råd til det.
Spennende! Jeg gleder meg til å sniffe og kose meg.

Sånn på hårfronten har det i det siste gått to ting opp for meg:

 1. Håret mitt krøller seg hovedsakelig om sommeren.
 2. Håret mitt er nå så (ukrøllete/utstrukket og) langt at jeg har begynt med den gammelkjente bevegelsen; håndflata bak i nakken og vippe håret opp fra under kragen, og har funnet fram ting til å få samlet det på bakhodet med.

 

Jeg bør, mao klippe meg. Men, jeg har ikke lyst – det er herlig å ha “utslått hår”. Men, jeg bør, for det kler meg ikke særlig godt slik det er nå. Shait. 

Så har jeg visst en hang til lister i dag.

 

Nåh.

Jeg har slaktet alle drivhustomatplantene. Sparte agurkplantene siden årets siste 3 agurker var på vei til å bli store. Etter at høstkulden plutselig har satt inn, og jeg har glemt både å lukke drivhusdøra og sette på varme der ute, spøker det nok for de avlange grønne, så jeg kan vel bare kaste plantene i morra, tenker jeg.
Så må drivhuset vaskes og isoleres, for i vinter skal det holdes frostfritt, formedelst engletrompeter og bevaringsverdige pelliser, og dessuten skal de tre chilibuskene mine stå varmt nok til alle de nåværende grønne fruktene er blitt gule og røde.  Det tar tid.  Når jeg ser på kalenderen og reisevirksomheten framover, for ikke å snakke om at nå stunder det til med høstfestlighetene, kan jeg ikke helt se hvordan jeg skal rekke alt. 

Det ble lite om været. Det tåler vi nok.

0 kommentarer til «Hår og parfyme og været og blablabla»

 1. «Lettvindt scmettlindt» du liksom. Dette er meldingen jeg fikk etter 30 dager i spenning…

  Dear Ms. ——,
  Thank you for your interest in L’Artisan Parfumeur. Unfortunately at this time we are unable to ship outside of the United States. Please accept our apologies for this inconvenience, and delay in notification. We hope to be able to serve you in the near future. Your credit card has been refunded the entire amount of purchase. Please allow 5-7 business days for it to reappear in your account.

  Thank you,
  The L’Artisan Parfumeur Team

  SKUFFA!!! (Og jeg som var så godt i gang med en ny dille da…) 😉

  Håper du har bedre lykke med dine prøver.

 2. Kjøp prøver fra de andre pusherne du. Luckyscent og Aus Liebe, for eksempel. De er myyye greiere. Og The perfume shoppe. Og så videre.
  La deg ikke stoppe av de (til tider) rare amerikanerne.

 3. Huff, L’Artisan har visst endret på betingelsene siden sist jeg bestilte der.

  Er spent på hva du synes om alle oud’ene fra The perfume shoppe. Spesielt White Aoud, som jeg ikke kom så godt overens med. Ser den er ganske populær. Jeg klør litt etter å bestille en flaske med Red Aoud, men skal ta det heeelt med ro inntil videre 😀

 4. Hmmm jeg har også lyst til å finne en skikkelig parfyme. En som ikke alle har og som kan bli liksom «signaturduften» på en måte.
  Balenciaga for Men.. en gammel type som ikke er i produksjon lengre, er helt utrolig god. Selv til kvinner. Sparer for livet på den.

 5. Jeg har akkurat fått mange av de samme testerne:-) sitter akkurat nå og sniffer på Montale Aoud Rose Petals, den røsker i nesa så er spent på fortsettelsen. Må ta en av gangen av disse kjenner jeg…Intense Tiare er allerede godkjent som digg! og Epic likte jeg veldig godt, flott og eksotisk og sexy. Spent på omtalene dine!

 6. Er det håret ditt du har tatt bilde av? I så fall er det kanskje en tanke å klippe seg, ja – det der er jo verre enn mitt 😆 Ellers blir jeg målløs av all denne duftingen og snusingen… Jeg har (som jeg sikkert har sagt før…) to «signaturdufter» som verken er aparte eller uvanlige: Calvin Kleins «Truth» og Kenzo «Flower». Skifter dem ut når jeg går lei (og det tar mange år, så lite parfyme som jeg bruker). Har rukket å «fare gjennom» Salvador Dali (den grønne), Cabochard og Femme ( i tilfeldig rekkefølge). Det blir nok en stund til neste gang jeg orker å bytte. Synes det meste lukter pyton, og det er et stress å forsøke å finne noe som lukter godt og kler meg.

  1. Neida, Hilde. Ikke mitt hår. Jeg er både kortere og mer gråsprengt enn det der, men dog…
   Aparte og uvanlig? Vel, jeg har aldri snust på verken Truth, Cabochard eller Femme, jeg – så for meg er de litt aparte og uvanlige 😉 Flower har jeg imidlertid sjøl, -den er god og en klassiker, vil jeg si.

 7. Ja, det skrives meget om dufter både her og der i bloggverdenen. Jeg har lite å stille opp med på dette området. Vel og merke har badehylla et akseptabelt utvalg av before- & after shaver og såntno’, men de fleste har, lik eieren, gått ut på dato, og egner seg knapt som tennvæske engang 🙂 Skal jeg dufte, får jeg nok heller plassere en lavendelgren på et sentralt sted, eller kanskje noen strå sitrongress? En engletrompet på innerlomma burde også gjøre susen, tror du ikke? 🙂 Ellers minnes jeg min mors liflige odør av 4711, og min fars eim av Tabac. Mulig den holdt myggen på avstand? Den holdt iallefall ungene unna! 🙂 Godt verden har utviklet seg forbi Tabac og dens like —eller fins disse insekticidene enda, tro?
  Ha en deilig og duftende weekend!

 8. Joda, visst finnes de 🙂 Du ville sikkert synes det var interessant å sniffe 4711 og Tabac nå, som nesa di er voksen og ikke så sart som barneneser er. Jeg snuste på 4711 i sommer, og ble skuffet. Den kjentes vammel og slett ikke så frisk som jeg opplevde den som da jeg var liten. Men, flaska er flott!
  Tabac har noter av lavendel, sitrus og «flowers», står det i denne beskrivelsen. Visste du det, eller? Det var ellers et artig sammentreff med at du nevnte lavendel og sitrongress.
  http://www.fragrancex.com/products/_cid_Cologne-am-lid_T-am-pid_1248M__products.html

  De du har stående på hylla er kanskje helt i orden, de. Parfymer tåler antakelig noe mer enn man tror. Temperatur er ikke så ille som sollys. Sistnevnte tar kverken på dråpene.

  Visuelt anlagt som jeg er får jeg skikkelig morsomme «visjoner» av mann med caps, dandert med ymse vekster :mrgreen:

  1. Joda, bruker enda litt av duftene på badehylla, selv om de urgamle. Men behovet for å dufte friskt og freidig her blant svette bønder med jord i håret, er minimalt. Dog, man går da ut av kjeledressen og inn i sivilisasjonen en sjelden gang, så da forbrukes noen duftdråper. Favorittene heter Joop Nightflight og Tsar. Stikk nesa di borti dem om anledningen byr seg 🙂
   At Tabac fortsatt «lever», var en uventet nyhet. Jeg avstår fra den, og danderer heller litt grønt her og der 🙂

 9. Herlig navn, Joop Nightflight 🙂 Skal ha den i bakhodet.

  Ellers har jeg sjekket hos Basenotes hva de sier om Tabac der, og omtalene er overveiende positive om denne femtitallsklassikeren, men noen nevner at den er vanskelig å bære fordi den må doseres med forsiktighet. Det kan jo være at din far var litt ekstra rundhåndet 😉

 10. WEEEEE – Har fått et par Montale prøver i dag. Crystal Flowers er nyyydelig, og minner om Brulure de Rose 😀 Aoud Blossom ble veldig skarp og feil på meg. Snudde også om til å bli sur på huden min (ikke uvanlig med skarpe blomsterdufter på meg) Crystal Flowers: YES YES YES

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *