Fantastiske boligpriser og ordmagi

Fantastiske boligpriser og ordmagi

Jeg ser i Aftenposten på nett at man kan få kjøpt en «leilighet» på 14, gjentar: fjorten kvadratmeter i Nydalen for 1 mill.kroner.

Fjorten kvadratmeter er et rom, evt. en hybel. Fjorten kvadratmeter er ingen leilighet, og blir det heller ikke. Uansett hvor lyse og nøytrale farger man velger til veggene.

Jeg er veldig lykkelig for at jeg slipper å være på jakt i boligmarkedet nå!

0 kommentarer til «Fantastiske boligpriser og ordmagi»

 1. Huff. Tragisk pris. Jeg var på hybeljakt for litt oer 20 år siden, under forrige resesjon, da studentantallet gikk oppover og det gjorde renta også.
  Jeg leide, men fy så mye elendig som ble tilbudt studenter.

  – Min mann og jeg har nemlig vært studenter selv, sa dne fornemme fruen og tilbød et bøttekott.

  På seg selv kjenner man ingen.

 2. Jøje meg!! Trodde da ikke Nydalen var verdens mest fasjonable strøk, heller. Var og titta på noe oppi der da vi var på leilighetsjakt for noen år siden. Vi fant ut at jentene i så fall måtte passere noen lite trivelige strøk på vei til byen, så vi slo det fra oss. Endte på Carl Berner (til en mye bedre pris enn det der…) og har ikke angret på det.

 3. så lenge det er bad og kjøkken inkludert så mener jeg det er riktig å kalle det en leilighet, men mer presist er hybelleilighet (eller bøttekott med fasiliteter).

  Bolig er dyrt å kjøpe i oslo, og det er skrekkelig mye grimt som tilbys på utleiemarkedet, men det må også sies at mange studenter/unge har usedvanlig høye forventninger. Når jeg leser om folk som forventer å flytte sentralt og bo helt alene, så blir jeg ikke overrasket over at de ikke finner noe sted å bo… For mange er det uaktuelt å dele kjøkken og bad, og da blir det jo veldig dyrt.

  Når det er sagt så må jeg bare fortelle om en utleier jeg møtte en gang som skulle leie ut hybel i egen leilighet. Bittelite rom, og kjøkken skulle jeg få ha tilgang til mellom kl 16 og 1630, utover det kunne jeg gå i kjøleskapet og hente men ellers være på rommet og spise ol. Men det var ikke det beste, det beste var at toalett og dusj var på innsiden av soverommet hans, og han var altså en singel godt voksen mann….

 4. Jeg blir mer og mer glad for at jeg aldri har trengt å bo i den byen, og at min datter som bor der, bor i en leilighet som jeg eier….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *