Carre d’as fra Parfums de Nicolaï

Carre d’as fra Parfums de Nicolaï

Denne kom i forsendelsen fra Lucyscent, og er dagens duft hos meg. Carre d’as er egentlig en herreduft, og det kjenner man umiddelbart, men jeg synes da den fungerer bra på meg. Dette med hvilket kjønn duften er laget for i utgangspunktet er ikke noe man uten videre skal ta hensyn til, synes jeg.

Den er myk, aromatisk og “samlet”, samtidig som den har dette maskuline, friske bittet som gjerne er karakteristisk for herredufter.

Nicolai Carredas

 

Jeg kjenner mynte, musk, skog og sitrus, og noe jeg tror er lær.  Det er ikke lett å skille notene i denne, synes jeg,  det er det jeg mener med “samlet”.

Notene er ifgl Luckyscent:
Spansk sitron, limebark, lær, timian, muskat, pepper, kinesisk ingefær, tobakk, frankincense og musk.

Den ble skapt i 1995, og firmaets hjemmeside oppgir at den faller inn under familien «Aromatic Fougère». Hva «fougère» betyr vet jeg ikke. Opplys meg gjerne.

Jeg merker at jeg kjenner meg litt eksotisk når jeg har på meg denne duften, så meg passer den nok både når jeg skal være litt ekstra flott, og på de hverdagene hvor det trengs ekstra piff 🙂

Parfums de Nicolaï ble grunnlagt i 1989 av Patricia de Nicolaï, som er barnebarn av Pierre Guerlain (som grunnla Guerlain) og mannen hennes, Jean-Louis Michau.

De startet firmaet ut fra et ønske om å skape dufter i toppklasse til overkommelige priser. Samtidig hadde begge – delvis pga at de fikk tre barn –  et ønske om å gjøre endringer i livet og disponere tiden sin til å uttrykke seg skapende, og å droppe business-karrierejaget.  Patricia skaper og produserer duftene, og Jean-Louis for innpakning og produktutvikling.
Da må jeg si at å gå over til å skape dufter må være nær det optimale . Heldige mennesker!

0 kommentarer til «Carre d’as fra Parfums de Nicolaï»

 1. Jeg liker Parfums de Nicolaï veldig godt, men har ikke prøvd denne altså. Favoritten min er Sacrebleu av de jeg har prøvd. Etter det jeg har forstått blir herredufter delt i tre hovedkategorier: Oriental, Fougère og Chypre. Fougère har mest ingredienser av lavendel, mose, geranium og tonkabønner. Enig med deg når det gjelder duft og kjønn, men tror jammen ikke det er mange norske menn som kjøper «dameparfyme» 😀

  1. Nei, menn er jo så pysete 😀

   Da skjønner jeg jo enda bedre hvorfor jeg likte denne duften så godt, -jeg mener beskrivelsen av Fougére.

   Egentlig tror jeg at jeg liker veldig godt dufter av alle familier. Bare jeg slipper tuberose og iris så er jeg ganske så vennligsinnet.

 2. Siden jeg ikke skjønner bæret av de lærde parfymeutlegningene til dere entusiaster, blottlegger jeg min uvitenhet:
  Min tredje datter ønsket seg Elle fra YSL i «reisegave». Jeg synes den luktet godt, og representerte et framskritt fra de altfor tunge parfymene avkommet har hatt en tendens til å ønske seg – de er tross alt nokså nordiske i utseende og personlihet. Jeg synes denne passet godt til den unge damen – hva tror dere?

  1. Siterer fra en review:
   «is intended to attract younger consumers to the brand»
   «something modern, urban and feminine, but with “a touch of the masculine”, as is the latest style»
   Duftnoter: insence, citron, lychee, peony, cedar, rose, freesia, jasmine, and ambrette)

   Dette er årets moteduft for unge mennesker så vidt jeg skjønner. Sikkert helt utmerket 🙂

 3. Jeg spraya den på håndleddet. Den lukter fortsatt godt etter mange timer, selv om mange av «overtonene» antagelig er forsvunnet nå, så lukter den fortsatt behagelig. Hun kan få ha denne, ja 🙂 Den var god i utgangspunktet også, verken altfor søt eller altfor påtrengende som mange parfymer er.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *