Profvmvm – Dulcis in fvndo

Profvmvm – Dulcis in fvndo

Bildet lånt fra artist at large

Oh, oh, oh!
Dette er duften jeg sniffet hos Gimle tidligere i vår, men på prøvepapir. Jeg har ikke kunnet glemme den, og hadde bestemt meg for å skaffe den i Firenze, men så fikk jeg kalde føtter; bruke så mange penger på noe jeg kunne risikere at luktet py på meg? Jeg bestemte meg for å vente, siden jeg hadde bestilt prøve fra USA.

Da jeg kom hjem var prøven arrivert, og noen få dråper Dulcis in fundo ble plassert på håndleddene og litt bak øret i dag morges. Jeg sniffet og snuffet i bilen på vei til jobb. Tja – god, men litt emmen/oljete følelse i nesa sånn til å begynne med?  Hm.
Etter ca. 45 min. skjedde det: varm, deliciøs vanilje. Myk, innsmigrende eggekrem. Sukker. Lett brent sukker og smør. Et hint av sitron. Lett følelse av appelsin? Noe blomsteraktig? Duften ble dypere og sterkere og mer intens ut over dagen,men aldri overveldende og påtrengende. Jeg satt i perioder mer med håndleddet under nesa enn egentlig jobbet.  Da jeg kom inn på kontoret mitt etter lunch kjente jeg en umiskjennelig, lett, frisk, ren, utluftet, men umiskjennelig – duft av Dulcis in Fundo. Ved totiden i ettermiddag fadet sitrus og blomster, og vaniljen holdt stand. Det gjør den fortsatt. Fantastisk holdbar!

Jeg siterer purplebird7 som på Basenotes tilstår: “The entire time, I want to gnaw my arm off. I got goosebumps wearing it.”

Det er avgjort, denne må jeg ha. Det er godt det finnes bursdager 😀 . Og – jeg har merket meg Alt godt og Bibaps lovsanger om “Aqua e Zucchero” …

33913

 

0 kommentarer til «Profvmvm – Dulcis in fvndo»

 1. Går det virkelig an å bestille prøver av parfymer?
  Jeg går meg oftest vill i parfymerienes dufter, kjenner ikke forskjell på duftene tilslutt og merker meg at jeg har helt forskjellig smak fra hva ekspeditøren finner frem utifra mine ønskebeskrivelser.
  Hmmmm…

 2. Går det virkelig an å bestille prøver av parfymer?
  Jeg går meg oftest vill i parfymerienes dufter, kjenner ikke forskjell på duftene tilslutt og merker meg at jeg har helt forskjellig smak fra hva ekspeditøren finner frem utifra mine ønskebeskrivelser.
  Hmmmm…

 3. Går det virkelig an å bestille prøver av parfymer?
  Jeg går meg oftest vill i parfymerienes dufter, kjenner ikke forskjell på duftene tilslutt og merker meg at jeg har helt forskjellig smak fra hva ekspeditøren finner frem utifra mine ønskebeskrivelser.
  Hmmmm…

 4. Tror jeg snuste litt på denne, men prøvde ikke på armen. Skjønner godt hva du mener med håndleddet under nesa .. Jeg sniffet på Aqua e Zucchero helt til neste dag (den satt også fantastisk godt)Så sikkert ikke spesielt lur ut på toget, med håndleddet under nesa hele veien hjem .. Det mest pussige av det hele, er at jeg pleier å styre unna såpass «klissete» dufter. MEN DE ER HELT FANTASTISK DEILIGE 😀

  1. Ja. Helt fantastisk deilige.
   I dag prøver jeg Patchouli. Den er – skal jeg si: dessverre? – like fantastisk deilig, den. Ikke antydning til ram skarphet og stikking i nesa. Bare myk, dyp, treaktig, røykaktig patchouli.
   Sukk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *