Mikrofinansiering

Mikrofinansiering

Dette er Maria fra Peru. Hun er separert og har voksne barn, og forsøker å forsørge seg selv ved å selge klær og sko.  Hun trenger penger til å kjøpe varer for. I kveld har jeg lånt henne det som for meg er en slant, slik at hun kan nå sine mål for å forsørge seg selv.  Det var HildeG som gjorde meg oppmerksom på dette, og hun er garantist nok for meg. 

Skulle dette bli en tapshistorie for meg, hvilket jeg sterkt betviler at det blir, så har jeg råd til å tape slanten. Jeg opplever det som en veldig tiltalende måte å bruke Internettet på  😀   Nå skal jeg følge med Maria en stund, og så shopper jeg sikkert andre formål etter hvert.

Glimrende tiltak.  Rask registrering, betaling via PayPal. Gjort på 3 minutter.

Får dere ikke lyst, dere også? Følg på, folkens!  http://www.kiva.org/app.php

0 kommentarer til «Mikrofinansiering»

 1. Denne typen gjeld tror jeg er sunn for verden…
  Den som mener noe annet, kan jo heller støtte et annet formål. Det finnes mange: Kirkens Nødhjelp, Røde Kors, Leger uten grenser, Redd barna – etc. etc.
  Eller beholde pengene selv.
  Dette er en litt annen måte å gjøre det på.

 2. Just, Hilde.
  Slike mikrolån til kvinner har vel vist seg å være svært effektiv hjelp direkte til folk der de befinner seg og til formål de selv ser er fornuftige. Det har jeg veldig sans for.
  Mange bekker små, osv. 🙂

 3. Husk at mer gjeld i omløp presser opp prisene, slik at flere, i siste instans alle, til slutt tvinges til å ta opp gjeld. Konkurranse kan så presse gjeldsnivået til hver enkelt opp til ikke bærekraftige nivåer, med gråt og tenners gnissel som resultat.

  Vi har fått demonstrert nettopp dette fenomenet i Norge nylig.

  Men for all del, honnør for at dere hjelper folk som har lite!

 4. Dette er folk som har lite. De har så lite at vi ville blitt skremt om vi så hvor lite penger de har til daglig forbruk – eller livsopphold, som man gjerne kaller det.

  Ypperlig tiltak. 🙂

 5. For meg blir kvalitetssynserens problemstillinger litt, skal vi si, fremmede? – i denne sammenhengen. Som Anita sier; dette er folk som har ufattelig lite, og jeg vil vel betegne det som i overkant kynisk å skulle betegne det som økonomidrivende i negativ forstand at så fattige mennesker får bistand til å fø seg sjøl.

 6. Dette fikk jeg straks mer tro på enn all slags annen mer eller mindre vellykkede bistand.

  Men – må jeg ha paypalkonto for å bli med?

 7. Mnei, jeg tror ikke det. Var det ikke ymse andre muligheter der også da, tro?
  Ellers er det jo superenkelt og gratis å opprette PayPal, da. Og superenkelt å bruke – litt FOR enkelt innimellom, kanskje… *host*

 8. Jeg er usikker på om det jeg skrev er spesielt relevant.

  Men generelt – uten et øye på de store linjene går faktisk alt åt skogen her i verden. Det er et faktum man ikke kan shoppe seg vekk fra.

  1. Nuvel. Uten å skulle bagetellisere verken miljø eller andre problematiske saker, vil jeg til det bemerke at «åt skogen» har alle til alle tider ment at det har gått med oss. Ikkedestomindre fortsetter vi med å leve livene våre, til dels begeistret. Nå var jeg i utgangspunktet begeistret for denne nye muligheten til å hjelpe et annet menneske, og jeg har ikke lyst til å få begeistringen redusert, siden jeg ikke kan se noe fornuftig grunn til det.

 9. Already there, darling, already there 🙂 Jeg har vaert paa Kiva en god stund og syns det er bra – selv om det ogsaa finnes hoeyst legitime innvendinger mot systemer som dette. En blanding av mikro- og makroinitiativer er vel det beste. Men selv Verdensbanken har naa tatt laerdom av den effekten de har observert der andre har drevet med mikrokreditt, og har startet bittelitt i den bransjen selv! (i samarbeid med partnere, men likevel)

  Saa helt haaploest er det nok ikke – heller tvert om 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *