Mammut

Mammut

Bøkene jeg bestilt fra Haugenbok på Mammutsalg er kommet. Det ble disse:

Mammut09

Jeg håper de oppfyller forventningene, alle tre. Novellene til Merete Lindstrøm har jeg begynt å snuse litt på, og kjenner at noveller ofte er en form jeg ikke bare kan gripe til når som helst, –jeg blir ofte tatt av en melankoli og fornemmelse av ensomhet når jeg leser noveller. Sannelig om jeg vet hvorfor. Kanskje  novelleformatet egner seg for melankolske stemninger? 

Hva har du kjøpt på årets Mammutsalg?

0 kommentarer til «Mammut»

 1. Kjøper lite skjønn; det ble hagebøker.

  – Jordnært: Yvonne Dengin/Nina Dreyer Hensley
  – Gyldendals bok om løker og knoller (ikke Mammut)

  Noveller har jeg aldri fått dreisen på. For meg er det formen. Plutselig er det slutt. Ferdig. Og, jeg som nettopp har begynt på boka. En treningssak, muligens? Da utgjør nok dette melankolien for meg; var dette alt?

 2. Jeg kjøper jevnt over veldig mange bøker og derfor finner jeg sjelden noe av virkelig interesse på mammut og i år har jeg ikke kjøpt noe. Alle de tre du har avbildet er jeg i besittelse av for øvrig. 🙂

  Jeg er ellers en novelleentusiast utenom det vanlige, trolig fordi det er sjanger som er «krevende» for leseren og jeg liker de tanke- og tolkningsmessige utfordringer noveller gir meg.

 3. Jeg har kjøpt Helen Fredholms bok, for den har jeg ønska meg lenge. Og så kjøpte jeg «Vondt i hagen» av Tor Smaaland. Han skriver underholdende 🙂

 4. Hmmm – kommentaren over var ment for orkideen din…
  På mamut salget har jeg kjøpt også kjøpt Helen Fredholms bok.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *