Alvorlige og Viktige Ting II

Alvorlige og Viktige Ting II

 Børster, spurte en av dere. Jeg skal ikke påstå at jeg har utstrakt og grundig kunnskap om børster, men jeg kan jo dele det jeg har erfart likevel.

Planen er å anskaffe noen MAC-børster, og inntil så skjer eksperimenterer jeg med litt forskjellig annet.  Du husker kanskje at jeg kjøpte en haug med fake MAC fra Ebay for en tid siden. Nå har jeg brukt disse børstene en stund, og kan mene noe om dem. I tillegg har jeg skaffet et par fra Coastal scents,  som har utrolig rimelig make up-børster – så rimelige at man kan koste på seg å prøve ut og evt. forkaste uten å føle at man ruinere seg, og så har jeg børster jeg har brukt i noen år.

Første bilde viser børstene jeg bruker til ansiktet. De to ytterst til h og v bruker jeg til foundation, den flate til krem/flytende og kabukien, som er fra ID og veldig god, til mineral. Den har jeg for øvrig to av; en til foundation og en til bronzer.  Nr.2 fra h er også en foundationbørste fra ID – den første jeg kjøpte faktisk,  og den tåler simpelthen ikke for mye av denne buffingen man skal gjøre når man påfører mineralene, så jeg bruker den mer forsiktig, til diverse ‘forefallende’, feks highlight. Så er det den lille concealerbørsten, også fra ID. Den funker supert både til mineraler og til concealer krem/flytende form.  Den store pudderbørsten fra Glo Minerals feller litt hår, men er helt grei å bruke til å legge pudder. Den siste er den største børsten fra fakeMAC-etuiet jeg kjøpte for en stund siden. Den er tett, smidig, kjempemyk og helt nydelig å bruke.

Så var det børster og pensler til øyne. Først er det line up av alle jeg faktisk bruker, men det er jo litt varierende hvilke jeg bruker ofte og hvilke mer sporadisk. Tredje bilde viser to børster fra Body Shop, den største er skikkelig god til løse mineralskygger, synes jeg. Den plukker opp passe mengde mineral, og legger det pent fra seg uten at det snør nedover kinnene på meg. Den lille bruker jeg til samme, men mer detaljarbeid på feks globallinje når jeg skal gjøre meg flid.

Så er det børstene fra Coastal Scents. Fra vestre: først en blenderbørste. Den blender helt greit, men jeg synes kanskje den er veldig – løs? Den i midten er en såkalt crease brush, altså for globallinjen. Den er også temmelig løs og ikke så presis som jeg skulle ønske meg, til gjengjeld er den helt fin å blende med, og sånn sett er vel den første ganske overflødig. Men, den eyelinerbørsten med knekk på er bare genial.  Liker du å bruke eyeliner så skaff deg en slik. Den kostet $ 2.19, hvilket jeg vil betegne som kupp. Den dyreste av disse tre børstene kostet for øvrig $ 2.90   😀

FakeMAC-børstene på neste bilde er nå grundig testet ut en stund. Den første fra venstre er fin når pudderskygge (ikke løse mineraler) skal jobbes inn i øyelokket helt ned til vippene, og kan også brukes til presisjons «globallinjeformål» (her lager vi ord etterhvert som vi trenger dem!). Den neste er god til å legge løse mineralskygger med, men jeg synes den godt kunne vært tettere/tykkere bundet. Den skrå bruker jeg til å legge «grunning» over hele området mellom bryn og vipper, og noen ganger griper jeg til den når jeg skal blende også. Den lille, skrå er helt super til øyebryn og liner med løse mineraler. Den store på det siste bildet bruker jeg ganske lite, men den fungerer godt og presist til å legge skygge under kinnbeinet. Den lille er en skumgummisak til å «smudge» kajal. Det er den god til.

Rengjøring: jeg bruker lunkent vann og rensesjampo, jeg. Foundationbørster til mineraler tar jeg i alle fall en gang hver 14.dag, og den flate til krem/flytende hver gang jeg har brukt den.  Blusher- og pudderbørster er jeg ikke fullt så ille nøye med, og ikke de til øynene heller, men jeg ser det an.  Innimellom bruker jeg en spray fra ID(qick change spray) som desinfiserer og rengjør øyeskyggebørster.  Ellers ligger det jo oppskrifter på hjemmelaget børsterengjøring på You Tube, for eksempel denne.

0 kommentarer til «Alvorlige og Viktige Ting II»

 1. Imponerande! Eg er nok ikkje i nærleiken av så mange. Det heng nok saman med at eg ikkje brukar børste på øyeskyggen, den har eg slike små applikatorar til med skumplastdott. (*noterer nytt ord*) -Og så er eg nok litt slumsete med det å bruke same kost på mineralfoundation og rouge. Flytande makeup har eg alltid teke på med fingrane, får ikkje til å bruke kost eller svamp på dei.

 2. Her var det utstyr så det holder, ja 🙂
  En god kost kjennetegnes ved at den er god å holde i så man har kontroll (ikke langt skaft til flytende eyeliner f.eks, blir vanskeligere). Den skal ikke røyte, være myk (noen unntak), absorbere produktet så det ikke flyr alle veier og tåle vask uten at den forandrer seg eller at limet løsner.
  Når de vaskes er det smart å «slå» vannet av dem og la dem ligge til tørk på et papir. Står de til tørk kan de begynne å sprike. Desinfiseringsvæske sprayes på, dra kosten over tørkepapir og gjenta til den er ren. En god kost gjør jobben for deg og det blir proft resultat på mindre tid. Mange bruker for små koster og settene er sjelden bra. Min yndlingsøyenskyggekost er nesten like stor som en «reiserougekost» og legger baseøyenskygge jevnt og på nullkommaniks. Svampapplikatorer er mest egnet til flytende skygge og enkelte pudderskygger som er vanskelige å få på med kost. Flytende foundation blir penest med en flat, myk kost. Husk å legge på ved å dra den nedover så man ikke lager ståpels i fjeset. Og ikke for liten kost, vi vil ikke bli stripete…Eeeh, nå skal jeg avslutte, hihi..Forresten – man trenger normalt ikke mer enn: 2 øyenskyggekoster, en litt stor til å legge basefarge og en mindre smal til farge 2 til linjer og felt. En rougekost med litt størrelse, evt. foundationkost, leppe/concealerkost (liten og flat) og en stor ansiktskost til solpudder og til å jevne ut til slutt. Mineralmakeup bør alltid ha egne koster, det blir mye bedre resultat og man sparer produkt.

 3. Oj. Her var redskapene i orden, ser jeg. Föler meg litt amatörmessig i sammenligning. Også jeg som trodde at jeg har litt pejl på sminke og sånt. Selv har jeg en 5-6 stk., hvorav 3 til öyenskygge. Til mineralpudder bruker jeg en kort, kompakt og skråskåret en fra Face. Den er kjempegod og tar liten plass. De andre er fra MAC og jeg er fornöyd med dem også. Jeg telte til 26 stk. på bildene, hvorden kan du holde ordne på dem? 😀

 4. Oh no! Det er ikke 26 stk der 😆
  De to første bildene er «oversiktsbilder», og de andre er «detaljer». Men, jeg har sikkert langt fler enn jeg egentlig trenger. Jeg er utstyrsfreak, skjønner du *fnis*

 5. Jeg tør ikke tenke på hvor mange køller du kan tenkes ha.
  Selv «spiller» jeg bare i pent vær, og fordi golfbaner er estetisk tiltalende og et trivelig sted å spise lunch på. Det optimale er å gå en runde med en jernfemmer og svigerfars gamle putter. Uten bag. I de kretsene blir jeg ikke tatt helt alvorlig 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *