0 kommentarer til «Dessert?»

 1. Creme brulee er godt, men hvorfor velge en dessert som krever at du lager cracky topp rett før servering? Kan du ikke heller velge noe som er helt klart, – særlig hvis du skal ta det med deg? Hva med panna cotta med hjemmelaget fruktsalat og nøtter? Hva med hjemmelaget karamellpudding som til og med kan lages dagen før, som aldri blir feil og som er supergodt? Da må du bare piske litt fløte før servering. Eller hva med bare hjemmelaget fruktsalat med masse nøtter og tykk vaniljekrem til?

  Laga jeg kluss i huet ditt nå, så beklager jeg 🙂

 2. Créme brulée er vel egentlig bare en karamellpudding med karamellen oppå i stedet for under? Må si meg enig med siste kommentator her. Særlig siden du går ut og etterlyser oppskrift. Noe som krever siste-minutt-finish ville jeg bare laget til en slik anledning dersom jeg hadde gjort det 100 ganger før og føler at det er idiotsikkert. Kjett å stå der med svidd sukker og ødelagt dessert?
  En god, gammeldags norsk karamellpudding er jo minst like godt. Og trikset er vel det samme – svak varme så det ikke blir piper og ekkel smak. Da bruker jeg til en stor brødform:
  4 dl sukker smeltes/brunes. Formen glasseres med dette.
  12 dl helmelk
  7 egg
  vaniljestang/sukker/essens (etter hva jeg har/har husket å kjøpe)
  4 ss sukker

  Vispes lett sammen, siles i formen som koker sakte i vannbad 130 grader (på min ovn) til stivnet – ca 3-4 timer.
  Kjøles ned, hvelves ut – ferdig.
  Krem til.

 3. Vet dere – jeg tror egentlig jeg er enig med dere. Har aldri laget karamellpudding heller før, jeg – men en gang må jo være den første, og jeg er ikke så tre-neva på kjøkkenet at det ikke skal gå. Har bivånet min moder når hun glasserer form, så det tror jeg at jeg har kontroll på.

  Hilde – hva er «stor brødform»? To liter?

 4. Dette blir vel omtrent to liter pudding ja…
  Det er ikke vanskelig, og kan gjøres ferdig dagen før, så da har du jo full kontroll på det. Glassering av form er lett, og skulle du svi sukkeret, er det jo bare å begynne på nytt. Det viktigste er å passe på at vannbadet ikke koker. Da blir det piper i puddingen, og den får en emmen, ekkel smak. Test med pinne eller gaffel på samme måte som for kaker om den er ferdig. Skjær rundt med skarp kniv når puddingen skal kvelves ut av formen. Det bør gjøres rett før servering – skal du lage den dagen før, er det jo greit å transportere den i formen til selskapet (hvis det ikke er hjemme hos deg)

 5. OK. To liter pudding bør holde til 8 mennesker inkl.et par store barn?
  Jepp.
  Så lager jeg en mix av jordbær,bringebær og pasjonsfrukt, og har ved siden av i tillegg til karamellsaus og krem.

  Mmmm, dette blir godt!

 6. Ikke for å skape ytterligere forvirring, men det er lite som enklere å lage en Crème Brûlée .

  8 eggeplommer
  1 dl sukker
  8 dl fløte
  2 (gjerne) vaniljestenger delt på langs

  (tilsvarer åtte porsjoner)

  Og sukker på toppen etter smak (en god del sverger til brunt sukker, men det gjør ikke jeg).

  Og bare for å gjenta meg selv, det er svært, svært enkelt å lage. Jeg har av og til lagd litt underholdning med at gjestene selv får brenne sukkeret på sin egen porsjon og det slår alltid svært godt an. 😀

 7. Joda, Øyvind, men tidligere erfaringer har avslørt at det
  a) er fort gjort å brenne sukkerlokket for hardt og/eller
  b) varmen fra «brenningen» smelter cremen, så den blir helt flytende og feil.

  Så er det masse mas med formene i vann med is og fanden og hans oldemor, og det gidder jeg ikke 😐

 8. Jeg har bare ett raad: Allier deg med en erfaren proevesmaker og soerg for aa proev ut opptil flere varianter foer du bestemmer deg for den beste. Jeg stiller gjeeeerne opp! 😆

 9. (Oi. Naa har jeg lest Oeyvinds kommentar/oppskrift. Hvordan brenner man toppen uten aa ha en proff brenner? Her skal damen jammen forske litt paa kjoekkenet jah!)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *