Trøfler i hopetall

Trøfler i hopetall

Nå har jeg trillet trøfler i lange baner, og en trelags-boks er vel i havn, samt en liten skål som skal være gave til et vennepar.   Oppskriften har jeg fra Gundad på Hagegal, en dame som forsyner oss med den ene lekkerheten etter den andre,  eller – oppskrifter på lekkerhetene for å være nøyaktig.

Jeg tenkte kanskje det var interessant å se hvordan «produksjonsprosessen» var, så jeg har tatt bilder.

Først la jeg 70g assortert rosiner (dvs. vanlige + grønne + litt korinter) i 1 dl konjakk til bløting. Oppskriften ville ha rom, men jeg er ikke en rom-rosin-person, så derfor. Det ble noen døgn i bløting, men det gjør ikke noe.
dscf4166

Når de var ferdig bløtet hakket jeg dem ganske fint. Det samme gjorde jeg med 60g valnøtter. Så knuste jeg 200g Digestive-kjeks, og blandet dem med valnøttene og 60g fint, brunt sukker, samt 1 ts malt kanel. Så malte jeg 125g ass.nøtter og satte klar i en lav, vid skål.
dscf4167
dscf4171

Så var det tid for sjokoladen. Jeg la 250g sjokolade (en mix av vanlig kokesjokolade og noe 70 og 85% sjokolade jeg hadde liggende) i en kjele sammen med 90g lys sirup og 0,6 dl.fløte. Dette satte jeg over helt lav varme til det var smeltet.
dscf4169

Jeg helte sjokoladeblandingen i kjeksblandingen, og tilsatte de hakkede rosinene og den konjakken som ikke var trukket inn i rosinene.
dscf4172

Deretter rørte jeg dette sammen, og satte røra til kjøling i kjøleskap over natta.
dscf4186

I dag tok jeg opp røre med melonjern, og «rullet» til «kuler», som jeg la i de malte nøttene.
dscf4185

Etter hvert la jeg de nøttemeldekte trøflene i små metallformer, som jeg så har puttet i boks.
dscf41881

0 kommentarer til «Trøfler i hopetall»

  1. Som eg sa på gal: Eg foreslår å ha det i skåla du serverer trøflane i, eller evnt i ein eller annan dessert i løpet av jula. Eg brukar alt, så eg er ikkje sikker på kva vi gjer forskjellig.

  2. Det handler kanskje om at mine var ganske uklissete, siden jeg hadde så kald røre. Derfor var det ikke så mye som satte seg på kulene heller. Ser mine mindre dekka ut enn dine? Eller kanskje mine er mye større enn dine?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *