Freden senker seg – sånn litt etter hvert

Freden senker seg – sånn litt etter hvert

Ute i verden er det krig og ufred, det brenner i Oslo og folk stikker hverandre ned. Her i min lille krok av verden er det stille og fredelig når vi ser bort fra været. Det blåser noe aldeles i dag, -det må være ganske mange sekundmeter i kastene, men det er mildt.  Det eneste jeg i grunnen kan klage litt over er en grandios gangsperre som jeg kan skylde meg selv for etter vektstangtreninga sist onsdag, men det er også alt.  Vi er friske og fornøyde 🙂

Alle gaver er i «boks». All mat er hentet i hus, likeså øl, vin og mineralvann. I dag har jeg kjøpt inn alle juleblomster også.  Den vanlige hvite Azalea-en til spisebordet, 2 hvite julestjerner, 3 røde julestjerner og et par Hippeastrum siden min kjære mente at det var blomster som har noe ved seg, og de vi hadde fra før stort sett har begynt å takke for seg.

Svigermor har vært snill og skaffet kransekake, så da har vi tre sorter småkaker med de to jeg bakte forrige helg. Det bør holde i massevis og vel så det. I kjøleskapet står 70 gram rosiner (vanlige + grønne + korinter) og bader i konjakk. I morra skal jeg lage trøfler av dem etter Gundas oppskrift fra Hagegal.  

I kveld skal vi spise lutefisk hos venner. Det gleder vi oss veldig til. Min kjære er ikke så himla glad i fisken, men han øver seg – det skal han ha   😆   Selv elsker jeg sånn mat hett og inderlig, så jeg er bare happy.  

Det blir fisk på julaften også, torsk. Det har vi hatt i alle år etter at jeg flyttet ned hit. Jeg er oppvokst med pinnekjøtt på julekvelden, men konverterte gladelig. Pinnekjøttet kommer førstedag her, med «alle» til bords.»  

Pollen virker ikke, så da spør jeg etter svar i kommentarfeltet, da:

Hva spiser du på julekvelden?

0 kommentarer til «Freden senker seg – sånn litt etter hvert»

 1. I år blir det nok ribbe med medister og lutefisk førstedag, begge delar tillagd av svigermor på Finnskogen. Når dei andre får lutefisk et ungane og eg fiiine fiskebollar i staden, eg orkar ikkje lutefisk. Andredag kjem vi til byen att, og då er menyen meir uviss, men vi skal iallfall innta maten hos bror min i Ullevål Hageby. God jul, Britt Åse!

 2. Ribbe, pølse og medister her på indre østland. Men mannfolket og jeg må ha minst en pinnekjøttmiddag før jul.
  Faren min vokste opp med lutefisk til middag julaften. Mora mi hadde kalkun noen år i barndommen – da de holdt kalkun selv på gården.

  Men nyttårsaften er det her enten vilt eller kalkun. 🙂

 3. Her er det nok ribbe, medister og julepølse for alle pengene. Selv hadde jeg foretrukket torsk som jeg vokste opp med, men da hadde det blitt ramaskrik hos mennene i familien!

  Så deilig at julefreden har senket seg da:-) God jul til deg Britt Åse!

 4. I år blir det kalkun med stuffing og waldorf +++ på julaften, og pinnekjøtt 1.dag. Ribbe 2.dag og fisk 3.dag

  God jul til deg og dine!

 5. Ribbe, sånne små pølser og medister. Jepp. Har alltid hatt det, og heldigvis har gubbens familie også det.
  Det eneste vi krangler litt om er sausen. Vi pleier å ha skysaus, men de pleier å ha fløtesaus… uuuurrrk!!!

  Godt å høre at du har det greit. 🙂

 6. Så heldig du er, da! Her er vi på langt nær ferdige, men det blir vel en råd i år og. På julaften er det ribbe og innmatpølse – og kalkunfilet. Jeg er vokst opp med ribbe og skinkestek, mannfolket med ribbe og pølse. Skinkesteken var det etter hvert få som spiste, kalkunfileten slår bedre an. Det hender jo vi har gjester som ikke spiser svin også – og de skal jo heller ikke gå sultne.

 7. Her blir det ribbe med sossisser og medister. Skulle gjerne hatt pinnekjøtt, men gjestene er vant med ribbe, så da blir det det. Forøvrig er jeg vokst opp med «ribbenstek», dvs skinkesteik med svor + medister og sossiser. Heldigvis blir det pinnekjøtt i morgen, og en gang til i romjula. Den aller beste julematen, syns jeg…

 8. Rudolf!
  Det blir alltids ribbe eller pinnekjøtt før jul, så siden vi er eneveldige i husholdningen blir det rudolf – i år sier Husets Herre at vi skal ha pastinakk og jordskokk til i en eller annen form. Jeg har lyst på mandelpoteter, men vi får se.

 9. Jeg har laget masse julekaker og andre gode saker, handlet og pakket alle presanger og, ikke minst, oljet 50 kvm parkett (ja, knærne mine er nesten for kaputt å regne :-/), og jeg er så utrolig lettet for at det er gjort – to år til neste gang, puh.

  På julaften spiser vi pinnekjøtt, 1. dag blir det fersk torsk med lever og rogn og 2. dag skal jeg lage coq au vin.

  Tre favorittretter 🙂

 10. Her er det nok også ribbe, med sossisser og litt julepølse, men medisterkaene holder vi oss langt unna. Rødkål,surkål og Rosenkål med rognebærgele og en god saus er namme nam! Vi steker ribba i biter da Blir ikke så fet da.
  Kransekak Iisj. Skulle trille marsipan i dag da jeg oppdaget at jeg hadde kjøpt feil odense. Vi makter ikke mandelessens noen av oss. Ble lavet en masse sjokolade konfekt i stedet. Men er jo ikke noe å være lei seg for,nam nam!
  Lutefisk er rågodt,dessverre kun meg som liker det så det er alt for mange år i mellom. Samme med pinnekjøttet. Men man kan jo minne pent om at øving gjør mester ikke sant 😉

 11. Supertradisjonelt: Ribbe og julepølse, i år blir det medisterkaker også. Og så må det være rognebærsyltetøy til! Riskrem og rød saus etterpå.
  Litt rart i år, vi skal feire hos de unge på Lillehammer, de vil skape sine egne tradisjoner. Vi kan ikke godt protestere, vi gjorde det samme etter jentebarnet på to år kom hjem 3. dag jul, så på juletreet og sa trist: «Skal det ikke være jul her, da?» Nå er hun vertinne for oss. Livets gang!

 12. Det er godt å se at tradisjonene holdes i hevd, synes jeg. Pinnekjøttet skal visstnok gripe veldig om seg, også i strøk hvor det ikke har vært vanlig, men det er kanskje ikke akkurat på selve kvelden.

  Dere skulle vært der da vi spiste lutefisk på lørdag! Det er faktisk den beste lutefisken jeg har spist i hele mitt liv. Perfekt 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *