Juleaktige aktiviteter; peppernøtter og kokosmakroner

Juleaktige aktiviteter; peppernøtter og kokosmakroner

Jepp! I dag våkna jeg og var frisk. Like plutselig som energien forlot meg for noen uker siden, var den tilbake.  Noe så deilig 🙂

Så, i dag har jeg rydda og fart over huset som en effektiv tornado, og i morra kommer vaskehjelpa hvis lykken står meg bi.  Etter at ryddingen var unnagjort bakte jeg peppernøtter og kokosmakroner.

Peppernøtter. Det ser veldig julete ut, ikke sant?

2008_1214juleforberedelseer0005

Så var det makronene. Det var andre gang jeg forsøkte meg på dette. Forrige gang var det helt mislykket, men i dag, hvor jeg tilsatte en liten teskje hvitvinseddik i røra, ble de suplerlette, sprø på utsida og seige inni. De fløt ikke ut stekingen i det hele tatt, nesten, og ble sånne bitesize som jeg ville ha. Suksess! Bildet er uskarpt, men du ser at de ser knallgode ut, ikke sant?

kokosmakroner1

0 kommentarer til «Juleaktige aktiviteter; peppernøtter og kokosmakroner»

  1. Både julete og rålekre. Kokosmakroner er noe av det beste jeg vet!

    Jeg hadde et spørsmål til deg i kommentarfeltet på det forrige innlegget. Jeg vet ikke om du så det?

  2. No er eg litt treg med kommenteringa her, men: Er det den oppskrifta der du varmar opp sukker, eggekvite og kokos i ei gryte?

  3. Gunda, jeg gjorde som så:
    Pisket 5 eggehvite stive. Deretter over varmt vannbad med dem, hvor jeg – stadig kraftig piskende – tilsatte 500g melis, 1 ts bakepulver, 1-2 ts. vaniljesukker og ca. 1 ts hvitvinseddik. Marengsen ble skikkelig «fet» og blank. Så rørte jeg ned 500g kokosmasse, og fikk en veldig fast «røre», som jeg satte med teskje på plate. Siden de holdt fasongen helt perfekt kunne jeg sette dem tett. Jeg hadde 25 stk pr brett, men kunne hatt fler. Stekte i 10 min på 160-170 grader.
    De er bare råååågode! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *