Hvordan oppta andres tid – helt unødig

Hvordan oppta andres tid – helt unødig

-en  post til skrekk og advarsel

I kveld har jeg brukt av tida og energien til Lene i Fredrikstad, som ikke føler seg helt frisk engang, og til Hagedykkerinnen, som – sin vane tro – sjekker alt oppad stolper og nedad vegger – fordi jeg ikke klarte å få til dette med trackback. Etter en lang stund med ymse att og fram skjønte jeg med ett at jeg hadde glemt å ticke av i en boks.  Og, da var det med ett i orden. Hvor mange ganger hadde jeg kikket på den boksen? 28? 53? 211?  Piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinlig!

blushinglobster

0 kommentarer til «Hvordan oppta andres tid – helt unødig»

 1. hehe
  Da kan jo du forklare meg det en annen dag, for jeg har heller ikke skjønt verken hva trackback er eller hvordan det virker eller hva som er poenget med det…

 2. Poenget med det er jo først og fremst å vise at det er lenket til en artikkel på ditt nettsted (altså en slags referanse kan man vel nesten si). Før, i min første «bloggkarriere» (for fem-seks år siden) var for øvrig trackbackspamming svært utbredt, det ser ut til å være et noe mindre problem nå, heldigvis.

 3. Bortsett fra at Blogspot ikke har trackback så vidt jeg vet, Hilde, så funker det som følger:
  Du skriver en spennende artikkel om KOLS i din blogg. Dette får jeg lyst til å kommentere på, men mer enn i kommentarform. Som en liten beskjed til deg om at jeg fortsetter å diskutere samme tema hos meg, inspirert av deg, legger jeg dermed et trackback i kommentarfeltet i KOLS-saken din. See?
  Veldig kjekt, synes jeg.

 4. Jeg har vært inne hos deg og lett etter ‘opprett kobling til..’, men fant det ikke.
  Kunne jo vært morsomt å forsøke, da. Det er noen andre (husker ikke hvem) som har sagt at det ikke funker med Blogspot, og det kan jo være at vedkommende tar feil.

 5. Hilde. Det ser ut som den ‘Opprett kobling til…’ gjelder internt på Blogspot. Jeg gjorde en endring i posten min som heter ‘Testing-testing’ hvor jeg la en lenke til url-en jeg fikk i ‘Opprett kobling til…’ hos deg. Det har ikke dukket opp noe i kommentarfeltet på angjeldende post hos deg.

 6. Det ser altså ut til at det ikke er noen sånn pingemulighet mellom blogspot og wp. Har du fått en lenke sånn ‘bak teppet’ hos deg, fra den lenken jeg la inn i ‘Testingtesting’?

 7. Nei – ser lenken bare hos deg, og hvis jeg trykker på den, så opprettes det et nytt innlegg hos meg. Så det der funka i alle fall ikke.

 8. Nå har jeg lest lenken fra Mokki. Du har denne funksjonen, Hilde – tror jeg. ‘Opprett kobling til’ ser ut til å være den norske varianten. Hvis du klikker på ‘Opprett kobling til..’ under ‘Takknemlig’-posten din, -finner du noe der som tyder på at jeg har lagt igjen spor?

 9. Vel fortjent, Sokken 🙂
  Jeg er litt stolt av den eføyen din. Mine har daua, alle som en, skjønner du. Men, ikke si det til noen 😆
  (den på jobben lever)

 10. Britt Åse sier:
  26.november 2008 at 12:28 pm

  Nå har jeg lest lenken fra Mokki. Du har denne funksjonen, Hilde – tror jeg. ‘Opprett kobling til’ ser ut til å være den norske varianten. Hvis du klikker på ‘Opprett kobling til..’ under ‘Takknemlig’-posten din, -finner du noe der som tyder på at jeg har lagt igjen spor?

  Nei.
  Og jeg får opp en lenke – på samme måte som når jeg trykker på dette i din blogg – som lager et tomt innlegg i bloggen min med samme navn (Takknemlighet). Men noe av poenget med dette må vel være at du skal kunne fortelle meg at du skriver i bloggen din om noe jeg også har skrevet om? Og da må det jo være du som skal legge inn et spor om dette – og ikke jeg som må trykke på opprett kobling til…??
  For jeg kan jo ikke vite dette før du har fortalt meg det? Dette blir altfor vanskelig for meg. Jeg tenker jeg skriver en kommentar med manuell lenke, jeg – hvis jeg skriver om noe som jeg har fått ideen til hos andre. Jfr memet ditt om glamour f eks.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *