Smådrops i tilværelsen

Smådrops i tilværelsen

Når man står sånn og håndvasker og -tørker drammeglass etter festen, blir man jo litt betatt av alle de fine glassene fra Holmegaard. Det er forskjellig dekor fra år til år, vi får to nye av en av gjestene hvert år. Dette året er det vinduspost med juleroser – tror jeg. Her ser du et fra et tidligere år, -liten, nydelig fugl. Ellers er det granbarkranser, misteltein, juletrær, blomsterkurver….  Småstilt og nydelig appellerer det skikkelig til min indre materialistiske jentunge med sans for det estetiske. 

 

dscf5845

0 kommentarer til «Smådrops i tilværelsen»

 1. Enig – de er flotte! Og morsomt å samle noe også!
  Jeg har en adventskalender-karaffel fra dem; en drink hver dag frem til jul… nedtelling på siden.
  Ellers må jeg innrømme at jeg tar sånne glass i oppvaskmaskina. Vel vitende om at gullet blir matt etter noen år; men det får våge seg – jeg gleder meg over å bruke dem uten å tenke på oppvasken 😉

 2. Nå nei sånt går ikke i maskina hos meg!
  De er nydelige, og for en hyggelig tradisjon å få dem av gjestene!
  Men de er litt store – her i huset skal drammeglass ta maks 2 cl.

 3. Jeg vasker dem med litt andakt og kos jeg, da 🙂
  Det er ikke lett å få fatt i drammeglass som tar èn dram, nei. En av min kjæres kjepphester, det der.
  Det får våge seg, siden de er så fine.

  Bak der med gullkant: hetvinsglass med transparent, farget ‘magebelte’ i ulike farger for hvert glass. Arvegods hjemmefra, hvor de fantes før jeg ble født. De har beholdt gullkanten, noe som klart har noe å gjøre med manglende oppvaskmaskin.

 4. Vi har faktisk ganske mange 2 cl, danske, helt enkle skrå med stett. Jakt etter 1 cl har vært forgjeves så langt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *