Forholdsvis forlegen og flau

Forholdsvis forlegen og flau

Jeg har vært i drivhuset og vasket i dag, jeg. Gnukket og gnidd over de grønnsåpe- og klorinbehandlede veggene og taket med mopp dyppet i kokvarmt vann, og så skurte jeg gulvet også. Herlig! Til slutt spylte jeg over for å få bort såperestene, – jeg var kanskje litt løssluppen med vannet…

Vel og vakkert ferdig med spylingen satte jeg ovnen i kontakten, slik at den skulle tørke opp herligheten i et par timer. Ingen ting skjedde.  Jeg testen lampen, -den virket  heller ikke. Så gikk jeg innomhus, og oppdaget at det var mørkt. Helt mørkt. Sjekket sikringsskapet. Så helt plausibelt ut for mitt – skulle det vise seg – ukyndige blikk. 

Jeg besluttet at det var slik at strømmen hadde gått. Hvorpå jeg satte meg i bilen og kjørte av gårde på en dugnad. Da vi kom hjem var det fortsatt like mørkt hos oss, men nå var det blitt ganske mørkt ute også, så vi merket jo at det var lyst hos alle naboene.

Vel – for å gjøre historien helt kort: jeg er i dag blitt kjent med jordfeilbryteren.  *host*  Drivhusovnen befinner seg nå til opptørking på vaskerommet.

Jaja…

0 kommentarer til «Forholdsvis forlegen og flau»

 1. Hihi…..den der jordfeibryteren stiftet jeg også bekjentskap med i fjor. Etter det har jeg vært ualminnelig forsiktig med vannbruk i nærheten av kontaktene og ovnene i drivhuset:-)

 2. Av skade blir man klok – sjelden rik.

  Selv hadde jeg brann i sikringskapet i gamlehuset – blåaktige flammer bare stod ut. Helt mørkt, og veldig kaldt. Jeg skjønte såpass at hustelefonen ikke virket, og det tok faktisk litt tid etter at jeg hadde satt mobilen til lading at det gikk opp for meg hvorfor den ikke ladet…. Jeg MÅTTE jo ringe etter hjelp…..

 3. Men du har jo vært veldig flink, både vasket drivhus, vært på dugnad og lært en hel masse om jordfeilbrytere og hvordan de virker.

  For å si det sånn: Du er ikke alene. 😉

 4. Blå flammer i sikringsskapet høres veldig ekkelt ut. Det håper jeg sannelig jeg slipper å oppleve.

  Ellers håper og tror jeg jo at jeg har lært nå, men sånn i etterpåklokskapens lys står det klart for meg at jeg har vært usannsynlig tankeløs 😯

 5. Jordfeilbryter er gull verd. Mye verre om det hadde blitt brann, ikke sant?
  Vi trodde også at strømmen hadde gått da lynet slo ned her tidlig i høst – men det var bare jordfeilbryteren som hadde slått ut – takk og pris.

 6. Takk overgartneren for jordfeilbryteren. Alternativene var mye verre, ja. Her hadde vi «lyn» UT av stikkontaktene på en kurs. Det hadde kommet inn via telenettet, inn i en enhet og ut på en enkelt kurs i huset. Skummelt, men kosta oss faktisk bare et nettverkskort. 😯

 7. Det der er en tabbe som nok mange av oss kunne ha gjort 😉 Herlig historie – når det bare gikk bra. Og så har du jo lært noe nytt i dag også – om elektrisitet/vann og jordfeilbrytere 😀

 8. Jeg er imponert over innsatsen din i drivhuset. Ellers også forresten. Skulle ønske jeg hadde litt av din energi.
  Du fikk deg jo også en billig lærepenge da. Kjekt med jordfeilbrytere når man skjønner hvordan de virker. 🙂
  Ha en fin dag i regnværet.

 9. Uff,det var ikke noe koselig!
  Man lærer mens man lever.
  Jeg har selv stukket kniven ned i brødristeren for å få opp igjen ett ferdig brød. Det gikk heller ikke speisellt bra, gitt 😉
  Alt ble mørkt. Kom borti de rødglødende trådene med knivspisse.
  Hysj! 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *