En lønn og tre til, og dagens sommerblomst

En lønn og tre til, og dagens sommerblomst

Lønna jeg kjøpte i fjor, Acer palmatum ‘Osakazuki’, har sin første skikkelige flammehøst i år. Jeg må si fargen imponerer meg. Den lille saken med to blader på er Acer ukurunduense, som jeg egenhendig har sådd. Den har nå nådd den imponerende høyde av ca. 30 cm, og har et par greiner, men skulle vært høyere. Toppen døde for meg i fjor, vet ikke om det har vært frost eller dyr eller brekk eller hva.
Sommerblomsten er Riddersporer. Klippet dem ned etter første flor, og nå er de i gang igjen. Stilig!

Edit:
oops! når jeg rekti’ ser etter ser jeg jo at det er ikke bilde av 2 lønner der, det er bilde av 4 forskjellige.
Jadda…, nå skal vi se; Acer palmatum atropurpureum, Acer dissectum ‘Garnet’, samt de to forannevnte.

0 kommentarer til «En lønn og tre til, og dagens sommerblomst»

  1. Den lønna var skikkelig flott, og gjorde meg glad!!! (trenger det etter å ha blitt tuta ørene fulle av «andres lønn» hele dagen, i aviser, tv, radio og på kafeen!!!

    Her blåste lønnebladene vekk med stormen!!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *