Nyhetssending i vinkel

Nyhetssending i vinkel

Var det i går? Var det i forgårs? Samma kan det være. Jeg bivånet i alle fall følgende, og i følgende rekkefølge.

 1. Alvorlige nyheter om finansmarkedene og renta og alt det der.
 2. Siv Jensen intervjues. For anledningen har hun på seg Gro HB-mina si, og sier pene og «balanserte» ting om sentralbanksjefens ansvarlighet i et ‘historisk’ perspektiv.
 3. Finansminister Kristin Halvorsen får også lov til å bli intervjuet. Hun sier omtrent nøyaktig det samme som Siv Jensen.

Er det noe rart Frp får legitimitet, når nyhetskanalene formelig dytter velgerne i fanget på dem på denne måten?!  Snakk om opinionsdanning og meningsproduksjon. Jeg tror jeg må brekke meg litt.

0 kommentarer til «Nyhetssending i vinkel»

 1. Jeg ble så opptatt av hva Siv hadde på seg…. hva er det hun egentlig har på seg tenkte jeg, og ble overfokusert på klærne og ikke hva de snakket om. Så jeg aner ikke hva de snakket om engang 😀

 2. Men hva var det du ikke likte med vinklingen? Det er vel ikke så bemerkelsesverdig at de intervjuer finansministeren og lederen for landets største opposisjonsparti om en slik sak som dette?
  De burde kanskje gått til finansministeren først, men spiller det egentlig så veldig stor rolle?
  (har ikke tenkt å stemme på Siv uansett hvilken mine hun tar på seg jeg da…)

 3. Slik det ble vist var det helt åpenbart en villet rekkefølge hvor SJ fikk anledning til å være ‘statsministeraktig’. Ingen skal komme å fortelle meg at denslags blir gjort ureflektert, og jeg mener at slike vinklinger er nok en byggestein ifht å legitimere Frp som et aktuelt alternativ for mange. Men, som du sikkert skjønner, IKKE for meg 🙄

 4. hohoho

  Men huff, egentlig. Jeg vurderer faktisk å stemme på Jens neste gang – eller hvem som helst som ser ut til å kunne forhindre at FRP kommer i regjering. Utrolig at det partiet har så stor oppslutning som de har, hva er det egentlig folk tenker med??
  På den annen side kan det jo hende at regjeringsansvar kunne være en hardt tiltrengt realitetsorientering for både Siv og velgerne (det hjalp jo litt på SV, ho,ho,hoooo)

 5. Det var en av bloggene «dine» som hadde et glimrende innlegg om å unne FRP en periode – fordi det ville virke <<minst>> avdempende på FRP som det har virket på SV. La oss bare være enige om at det er mye lettere å sitte i opposisjon og strø om seg med lovnader man slipper å holde enn å sitte i posisjon og måtte forvare de prioriteringer man gjør.

 6. Har dere lagt merke til at Siv har begynt å hviske når hun blir intervjuet? Og at hun jobber med å virke intim og koselig?
  Vel, jeg går ikke på sånne pr-triks. Dama er fæl uansett om hun hvisker, smiler mer eller hva hun enn måtte ha på seg.
  Men, ja kanskje gi dem en litt kort periode alene i regjering, slik at de får vist frem HELE sin politikk, uten kompromisser osv med andre partier. Det er nok det eneste som får dem ned fra 30 %. Dessverre.

 7. FrPs oppsluttning er det tydeligste sykdomstegnet på at politikken i dette landet her hadde hatt godt av en totalrenovering. Færre partier bl.a. det blir jo aldri noe greie på den smørja som er nå.

  Slo meg forøvrig da jeg leste innlegget her at Gro Harlem Brundtlands initialer blir GHB…… Uten at det har det ringeste med saken å gjøre egentlig. Eller har det det?

 8. Christine:
  Ja, hun hvisker, og hun legger ned stemmen en oktav, alt mens hun tilter hodet litt fram og på skrå og ser dypt og oppriktig inn i kamera eller øynene til intervjueren. Og så tror hun at det skal få henne til å stå til troende!
  Jeg har en veldig følsom bullshit-alarm. Den går hver gang den damen åpner munnen, og det mistenker jeg at har like mye med form å gjøre som innhold.

  Det kan godt hende at Frp og landet ville ha godt av at de fikk seg en periode (eller to – skrekk og gru!) i posisjon. Men, jeg frykter at fordummingen i kongeriket har nådd så langt at de ville få tid og til mer enn det reparerbare…

 9. Siv Jensen er et politisk kosedyr i forhold til Sarah Palin. Noe sånt stod i en herværende rød avis jeg leser av og til sånn dann og vann og derfor fikk vel alle nå et innblikk i noe av mitt politiske ståsted. Åkke som. De kunne vært søstre. Hun kan kanskje lære Sarah å hviske.

 10. Grøss!
  Hehe – har dere forresten sett den derre med Obama; «You can put lipstick on a pig – but it’s still a pig» – og så klipper de det sammen med Palin. Hysterisk morsomt, synes ondskapsfulle Britt Åse. :mrgreen:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *