Fantastisk!

Fantastisk!

Problemer med å sette inn bilder i bloggen din på enkelt og lettvint vis? Jeg har knotet med dette noe veldig, og i wordpress-forumet i dag kom jeg over et innlegg hvor noen anbefalte Windows Live Writer. Hva er det, tenkte jeg, men jeg fulgte lenken, og fant ut at dette er jo samme leverandøren (eller hva det nå kalles) som hotmail og msn – og hvor jeg hadde en ‘konto’ fra før.

Jeg la inn writer, koblet mot bloggen min her på WordPress, og ding! – nå kan jeg sitte og skrive bloggposter herfra – og legge inn bilder, kart, videoer, koblinger, bilder i tabeller og alt mulig rart.  Særdeles praktisk ifht å fordele bilder inni bloggposten, noe jeg har hatt trøbbel med før.

Julikollage 053 Julikollage 062 DSCF2487

Sånn, for eksempel. Fotopapirkanter og ulike størrelser hvis jeg ønsker meg det.

Jeg har ikke klart å finne så gode muligheter hos WordPress, så når jeg heretter vil ha litt mer schwung over postene mine bruker jeg WLW. 

(Dette er en øvelse, hvor jeg lenker til en heller slakk herre, som skal hjelpe meg å forstå dette med tracback)

0 kommentarer til «Fantastisk!»

 1. Fint!! akkurat det å få ulike størrelser på bilder etc har jeg og lurt på… synes det enkelt å legge inn ett bilde, men hva når du vil ha flere små? Her er løsnigen altså 🙂

  TAKK!!

  Ellers fungerer YAPB innstikket glitrende på fotobloggen min;
  det lager mosaikk sidet (oversikt over alle bildene etc) men det er jo ikke det vi trenger på en vanlig tekst/bilde blogg!

 2. Hei Britt Åse!

  Jeg må jo si; takk i like måte! Hyggelig å få hilse på deg også, i den virkelige verdenen!

  Nå ser jeg frem til å bli flinkere med blogg …

 3. Hm, det må jeg visst prøve- Ellers synes jeg det går vedlig greit å legge inn bilder fra picasa. (raskere enn å legge inn i albumet på hagegal ihvertfall). Jeg exportere dem fra picasa (da minimeres de etter ønske) og så henter jeg dem derfra ett og ett bilde.
  Men jeg må teste ut metoden din – helt klart. 🙂

 4. Hei
  dette var jo et supert tips. Denne skal lastes ned og prøves i kveld. Etter beskrivelsen din og det jeg fant på nettet kommer det til å gjøre bloggingen mye lettere 🙂

  Hittil har jeg drevet og redigert HTML-koden. Har laget meg et par «maler» for oppsettene med bilder i flere kolonner, men uansett blir det en del redigering. Og kan man slippe det er det jo supert!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *