Skikkelig blaut bærrullekake

Skikkelig blaut bærrullekake

Vi hadde gjester forleden. Da fikk jeg lyst til å lage en ‘blautis’ med jordbær og bringebær, siden det er sesong for begge nå. Særlig bringebær, -for noen flotte noen 😀

Jeg satte ovnen på 225 grader. Så foret jeg en liten firkantform (tror den er vel 30 cm langs lengste kant) med bakepapir, så den var klar. Det er litt pes om man glemmer det og står der med ferdig røre, -er min erfaring…

Så tok jeg ca. 1 kurv med jordbær og ca. det samme med bringebær. Fra begge kurvene tok jeg av noen fine bær til å pynte med. Resten hakket jeg sånn passe grovt, og blandet ned litt sukker, mens jeg smakte meg fram til hva som ble passe. Jeg merket at jeg egentlig måtte smake mange ganger   :mrgreen:     Så var bærfyllet klart, og jeg kunne gå i gang med røra.

Jeg puttet 3 egg og 75 g sukker i Kithenaid’n min, og pisket til skikkelig stiv eggedosis. Så veide jeg opp 75 g hvetemel og 1/4 ts bakepulver, som jeg siktet nedi eggedosisen, og så vendte jeg mel/bakepulver grundig, men forsiktig, ned i eggedosisen. Jeg pleier å bruke en slikkepott eller en stor skje til dette. Skje er vel egentlig best, synes jeg.  Vel, -røra ned i den ferdigpåkledte formen, og inn i ovnen med stasen, til steking i ca. 8 minutter.  Ikke åpne ovnsdøra før kaka har begynt å få gyllen farge på toppen. Når du stikker en fyrstikk nedi midten av kaka og den kommer tørr opp er kaka ferdig.

Jeg ventet noen få minutter så kaka fikk dampet av seg den verste varmen. Hvelvet den så på et bakepapir og dro bakepapiret som var i formen, forsiktig av.  Så var det klart til skikkelig kaking!  Jeg smurte jordbær/bringebær/sukker-røren ut over kaken i et ikke-for-tykt lag, og passet på at langsiden nærmest meg ble holdt fri for fyll. Så tok jeg vaniljekrempakken og klemte ut en passende mengde krem ut over bærfyllet. Til slutt blandet jeg lett sammen de to fyllene med en skje, før jeg forsøkte å rulle kaken sammen. Det gikk ikke – alt fyllet ble rullet ut av kaken. Derfor brettet jeg den ene langsiden inn mot midten, og så den andre langsiden over der igjen, før jeg forsiktig vippet hele stasen over på et kakefat.  Du kunne lurt meg om jeg ikke visste bedre, -det minner om en rullekake, dette her!  Nå satte jeg kaka til avkjøling og trekking i kjøleskap noen timer.

Like før servering pisket jeg en liten pakke fløte til myk krem, som jeg bredte ut over kaka, og til slutt la jeg halve jordbær og drysset hele bringebær over kremen.  Det ble en stor suksess, som du ser rakk jeg ikke å ta bilde av kaken før noen hadde begynt å forsyne seg. Alt forsvant – bortsett fra en liten skalk, som jeg tok til frokost dagen etter  😉

 

0 kommentarer til «Skikkelig blaut bærrullekake»

 1. mhm…sånn vil jeg også ha til frokost 😀

  ps: lagde forresten den pastasalsaen din her på lørdag, veldig godt, falt i smak!
  At man kom i skade for å forpeste en hel kinosal med sin hvitløksånde senere på kvelden, får nå så være 🙂

 2. oi oi oi..
  DEN skal defintivt lages her i huset så snart jeg klarer å finne på en god nok unnskyldning til å stappe i meg så mye krem 😀

 3. Lindis:
  jeg blir så lykkelig når jeg får sånne tilbakemeldinger!! Hoppogsprett 😀

  Lenemor:
  Du kan jo for eksempel feire, at det er … fredag og OL begynner?
  Eller noe ? 😉

 4. Blautis til frokost? Hm……..
  Du skulle heller ha hatt igjen noen av bringebærene og jordbærene, blandet det med litt yoghurt og juice, eller noe, og vips hadde du den gode frokostdrikken! Sunt og godt og alt sånn 🙂 Ellers da, så råtnet mine bringebær på rot fordi jeg reiste bort i den tiden bringebærene var som finest, og de få jeg rakk og plukke, forsvant på dynga, sammen med blåbærene og en god del annet fordi fryseren fant det for godt å gå av med pensjon midt på varmeste tida. Ja, ja sann……

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *