Ettertankens kranke blekhet

Ettertankens kranke blekhet

I fjor. Og i forfjor – studerte jeg ved siden av jobben. Psykologi. Det var utrolig spennende og jeg lærte en hel haug som jeg faktisk har bruk for, men akk – så sliten jeg ble. Jeg mener; jeg begynner jo å bli en gammel dame! Derfor lovte jeg meg selv og alle som gad å høre på at: aldri mer skal jeg studere ved siden av jobben. Aldri!

‘Aldri’ og ‘alltid’ og sånn er meget sterke uttrykk. Jeg er antakelig lett selvdestruktiv.

Nå har jeg søkt en videreutdanning igjen. Desentralisert og samlinger og sikkert tusenvis av sider og innleveringer og både skriftlig og muntlig eksamen og ferdig i april. Sjefen signaliserer at jeg får det dekket. Nå gjenstår det å se om jeg får plass. Det blir slitsom høst og vår nå igjen. Er de 15 studiepoengene verdt det? Selv i brukbarhet ifht jobben?

Akkurat nå vet jeg ikke helt hva jeg håper på  😳   Det har gått opp for meg at jeg akkurat har avtalt med en venninne at vi skal ha Hamsun-lesesirkel i høst, og i dag kom en ny oppgave deisende inn på pulten min; jeg skal undervise kollegaer i arbeidsevnevurdering – også i høst. Ja.

I mellomtida lakker jeg negler og prøver ny, akvamarinfarget øyenskygge. Det er godt å stikke av litt innimellom.

0 kommentarer til «Ettertankens kranke blekhet»

 1. Sånne idiotting pleier jeg også å ta på meg…
  …men det er vanvittig godt når man kommer ut igjen i andre enden. Tanken på at man fikset det. Finnes ikke noe bedre for selvfølelsen 🙂

 2. Ja, det er jo det. Deilig i andre enden, altså. Men, kvalene underveis…
  Får jeg plass og full økonomisk dekning får jeg bare skru på ‘være-strukturert-og-glad’-knappen min, da.

 3. Jeg og! 15 studiepoeng hvert semester over 4 år. Vi får se om jeg greier brasene. Etterpå, når alt er over, har jeg visst oppnådd en master i velferdsforvaltning. Grøss og gru 🙂

 4. Felles skjæbne er felles trøst, Vibeke 🙂
  Master – jøogfyse, det er nivå, det. Flinking!
  Jeg skal ‘bare’ fordype meg litt i lese-/skriveproblematikk, jeg.

 5. Det er et nivå jeg har lengta etter 🙂
  Neida – tida er kanskje inne til å gjøre noe nytt. Du skal forresten ikke kimse av 15 studiepoeng i lese-/skriveproblematikk. Det høres veldig interessant ut.

 6. Så flink du er!
  Hvis jobben er i skolen, fatter jeg ikke at du orker så mye utenom!
  Lykke til med et tettpakket løp, håper det betaler seg!

 7. Åh, takk.
  Jeg jobber ikke i skolen, men i NAV. Allslags kompetanse man trenger der også, ser du.
  Betaler seg gjør det neppe. Lønn i himmelen, kanskje? he-he

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *