Diverse håndarbeider

Diverse håndarbeider

Jeg ser at Morten Viskum maler bilder hvor han bruker en død hånd (eller to ulike, døde hender) som «pensel».

Jeg ser på bildene han/hånda (han hevder at de to hendene maler ulikt) har malt, og tenker: dette her, -er det noe å slenge tenna i tapet for, sånn som kunst betraktet?  Min første reaksjon er at; nei, det er det ikke. Jeg synes det er dårlig. Jeg synes det er selvhøytidelig og pretensiøst og pinlig. Jeg synes det er så pinlig at jeg kjenner at jeg rødmer når jeg sitter og ser på videosnutten med intervjuet av kunstneren.

Men, så begynner jeg jo å lure, da. Blir min vurdering av bildene påvirket av min borgerlige trangsynthet i forhold til maleredskapen, slik at hånda blir stående i veien for opplevelsen. Er dette egentlig genialt, bare på et plan jeg er for avstumpet til å fatte?  Vanligvis pleier jeg jo å være ganske åpen og nysgjerrig og velvillig innstilt overfor alskens kunsteriske uttrykk og inntrykk og krumspring, men nå synes jeg altså bare det ble ille.

Mener du noe om dette? Hva da?

0 kommentarer til «Diverse håndarbeider»

 1. Jeg kan se mye i veldig lite jeg, men hva som faktisk ER kunst…Nuvel..la oss si at jeg ikke alltid er like enig med de som sier at de virkelig kan det.

  Og denne døde hånda-kunsten; Jeg finner det i grunn bare ekkelt. Rett og slett.

 2. Dette må jeg si var beroligende!

  Det var jo en fyr som malte med en penis for en tid siden, var det ikke? Dette med hånda er jo dessuten ganske respektløst ifht håndas eier og hans eller hennes integritet, tror jeg at jeg mener.

  Kjære vene, har man ikke noe å bringe som har en viss substans, så kan man like gjerne la være, eller hva?!

 3. Male med en penis?! *Mumler noe om at det må da være bedre ting å bruke den på*

  Nå er det jo noen som donerer legemet sitt alskens bruk etter livets slutt, men det sier jeg; jeg skal ihvertfall ikke brukes til å male med når jeg vandrer heden! Hrmf!

  Nei, takke meg til «normal» kunst. Selv om jeg ikke alltid skjønner den heller.

 4. Sokken; ja, der er du inne på noe, altså :mrgreen:
  Betty: Skrudd sammen? Janei, si det. Jeg kommer på mange karakteristikker, jeg – men jeg sier det ikke 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *