23 grader+ klokka 20

23 grader+ klokka 20

Jeg sitter i bikini på terrassen i kveldssola og drikker hvitvin og leser. Jeg er ikke noe god til å spare på stemninger og setninger til siden, så jeg kjenner at jeg må dokumentere. Nå legger jeg bokmerket inn i boka. «Pierre Robert lingerie» står det på bokmerket mitt, som stammer fra et nylig truseinnkjøp.

Borte fra tunet kommer det arbeidslyder fra min kjære og svigerfar som lager havnepresenning til båten. Vi skal ha grillet makrell med agurksalat og rabarbrasuppe med vaniljekesam til dessert, når de er ferdige med jobben.

Jeg har klippet plenen i ettermiddag, som planlagt, og kanter også. Det er blitt så prydelig og vakkert og rolig å se på, og nå står sprederen på for å redde markjordbæravling og liljeblomstring fra tørkedøden. «Pissssjjj/pussssjjjjj», sier spredervannet i alt bladverket.

Hurdalsrosa har begynt blomstringen. Hun står ved foten av terrassetrappa og er ubeskrivelig vakker. På tunet står Honningrosa med tusenvis av knopper. Jeg kan knapt vente.

Nede fra naboens terrasse klirrer det av bestikk mot tallerkner, og jeg hører så vidt at de snakker der nede. Det siver en mild grill-lukt gjennom trærne opp til meg. Over hodet på meg knurrer et lite fly. Noen skjærer småkjefter borte i skoghagen, og så koseprater de med ungene sine. Alle lyder står ut for seg selv og er gode å høre på. Så blir det stille igjen.

Jeg flytter meg sørover på terrassen og innover mot veggen for å få med meg de siste solstrålene. Stripa med klar sol blir smalere og smalere, og på bordet ved siden av meg kan jeg nå finne skygge til hvitvinsglasset. Må vi kanskje ta et par av de trærne der til vinteren?

Jeg har malt tåneglene mørk røde. Først var de lys metallic rosa, -det ble for slapt. Nå er de dramatiske og ganske freshe og fine. Jeg vifter med tærne til meg selv og er fornøyd.

Akkurat nå er det fredelig og godt inni meg, og det er akkurat som om det er fred i verden.

0 kommentarer til «23 grader+ klokka 20»

  1. Herlig å kule bare helt ned. Kulissene høres fantastiske ut – ser for meg prydelige plener og vakre roser, dine røde tånegler og hvitvinsglasset. Kan både se og lukte makrell og rabarbrasuppe. Det er egentlig bare å lukke øya. Ser det helt klart og tydelig 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *