"Aldri"

"Aldri"

Jeg har aldri hatt rasistiske tanker eller holdninger, og har heller aldri følt menneskeforakt slik dere påstår.

Sier ambulansesjåføren fra Sofienbergparken. «Aldri» er veldig lenge for å si det slik, -og jeg må jammen meg si at jeg blir imponert over en person som aldri har hatt slike tanker eller holdninger eller følt menneskeforakt.  Eller tja … jeg blir kanskje litt skeptisk og smiler litt skjevt?

Jeg for min del må nemlig innrømme at jeg har hatt både slike tanker og slike holdninger og slike følelser. Ikke at jeg er stolt av det på noen måte, men jeg mener da at det er temmelig viktig å innrømme både for seg selv og andre at det er slik. Det er det som er åpent og erkjent det er mulig å forholde seg til og gjøre noe med.  Ikke-eksisterende fenomener er jo, ja, ikke-eksisterende – ikke sant?

 

 

 

0 kommentarer til «"Aldri"»

  1. Dette var noe i overkant ja…
    Det er nesten så jeg føler litt menneskeforakt når jeg leser sånt. De spilte litt av lydloggen i nyhetene for litt siden, og jeg må si jeg ble lettere sjokkert. Med mindre de hadde redigert dem (og at de plukket ut spesielt provoserende biter anser jeg for hevet over tvil..) så er det holdninger ute og går her som ikke burde forekomme i helsevesenet. Her har noen en jobb å gjøre.

  2. Ja, helt klart.
    Slik er det sannsynligvis i alle ‘vesener’ som jobber med folk i vanskelige situasjoner, -nettopp fordi vanskelige situasjoner bringer fram vanskelige trekk hos mennesker, også profesjonelle mennesker.
    Det er jo ikke uten grunn at det jobbes med etisk refleksjon hos flere yrkesgrupper…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *