Graving for fjernvarme ved Østensjøvannet

Graving for fjernvarme ved Østensjøvannet

Denne teksten er skrevet av en medhagegal av meg, og jeg gjengir den her med hennes tillatelse, i håp om at riktig mange ser den og blir med i protestkoret.

Østensjøvannet er et naturreservat i Oslo, og er kjent for sitt store antall fuglearter, spesielt i trekket om våren. Det er også et planterikt område, og venneforeningen har bl.a. brukt store ressurser på å fjerne invasive plantearter slik at de stedsegne kan få leve videre.
Her er plantelisten for området, og her står det litt om biologisk mangfold.

Viken fjernvarme planlegger å legge sine rør gjennom området , og venneforeningen protesterer.
friluftsetaten liker heller ikke planene. Naboer er opprørte.

Viken fjernvarme vil under anleggsperioden grave en minst 5 meter bred grøft (3,6km lang!), dermed vil invasive plantearter igjen få overtaket. Rørledningen avgir 120 grader, og vil kanskje endre naturen der for alltid. Sydenden av vannet blir kanskje permanent isfritt. Og dette er i et område der turgåere ikke engang har lov til å grave opp en eneste plante uten å søke!

Dette er triste nyheter for meg som bor like i nærheten av denne flotte miljøparken/naturreservatet og som bruker det jevnlig. 🙁

For folk flest er det nærmest umulig å få tillatelse til å gjøre inngrep i et naturreservat, Viken fjernvarme trenger ingen tillatelser i det hele tatt. Hvordan er dette mulig?
Fjernvarme er jo miljøvennlig, men skal man kunne ødelegge naturen i miljøvernets navn?

Østensjøvannets venner har lagt ut en protestliste som de som vil kan skrive seg på, den ligger her

0 kommentarer til «Graving for fjernvarme ved Østensjøvannet»

  1. Men i jøssenam..!

    Jeg skrev meg selvfølgelig på lista. Håper de ikke får lov til dette. Har bodd i området der tidligere og gått mange, fine turer rundt Østensjøvannet. Det er en perle i Oslo og bør få fortsette å være det videre også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *