Vinteren har senket seg

Vinteren har senket seg

Jeg ser i profilen min at jeg ‘aldeles ikke’ kan love hyppige oppdateringer. Enten var det en selvoppfyllende profeti – og jeg burde ikke skrevet det der, eller så er det bare slik; at dette er en blogg som vil bli sjelden oppdatert. Ellers blogger jeg jo regelmessig på Hagegal, mest om hagen der også, men der må man være registrert og pålogget for å kunne lese.

Jeg har lest mengdevis av andres blogger de siste par månedene, ikke bare på Hagegal, men veldig ymse. Det var Hagegal v/ Lene i Fredrikstad som satte meg på sporet, da kjæresten til sønnen hennes var helt oppe i finaleheatet i Tordenbloggen. Der fant jeg mye bra! Nå leser jeg regelmessig ‘The glamorous Librarian’ (vinneren i nevnte konkurranse), ‘Bussbloggen’ og ‘Haustljos’. Høyst forskjellige – og fyller høyst ulike behov hos meg, -men gode blogger alle sammen.

Høsten var lang og tørr, og staudene som er tilbøyelige til å anta høstfarger, gjorde det, og høstanemonene var særlig flotte i år. Noe av høstprakten gikk vi glipp av i og med ferie til Thailand (hvor det også vokste mye pent…), men det meste ble registrert – både på syntetisk og organisk ‘minnebrikke’.

I løpet av desember ble hele verden rimete, kald og lekker, og vi håpet at dette skulle vare inn i jula, men akk! Lille juleaften kom mildværet, og siden har det vært relativt uavbrutt styrtregn og kuling, samt ca.7-8 varmegrader. Vel, det fører i alle fall til at det ikke er noe vanskelig å holde varmen i drivhuset, hvor temperaturvakten er satt på minimumstemperatur 7 grader. Plantelyset, som nå står på fra 07:00 – 00:00, gjør at temperaturen holder seg jevnt på 10-14 grader, og jeg klager dermed ikke. Fortsetter utetempen på dette viset, blir det null problemer med mer avansert staudesådd framover, siden man jo har kjøleskap hvor frø kan husere i den, for noens vedkommende, påkrevde kuldeperioden. Jeg har allerede sådd noen få sorter; stauder alt sammen, bortsett fra Catalpa, som er et tre, -og Verbena bonarensis, som er ettåring her hos meg i sone 2.

Jeg gleder meg til en såsesong uforstyrret av lesing og eksamener, med god tid til å rydde og stelle i hagen. Foregående år har jeg ikke vært noe flink til å følge opp det jeg har skapt før, fordi det alltid er så mye nytt som skal gjøres, men i år tror jeg sannelig jeg er kommet dit hen at jeg skal følge opp og holde ved like. Det kan bli hyggelig :-)!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *