Haging i regnvær

Haging i regnvær


Været er, mildest talt, ustadig. Det høljeregner, -så skinner sola og man løper glad og fornøyd ut i hagen for å få noe gjort, og så regner det igjen. Eneste gangbare antrekk ute nå er badetøy eller regntøy.

Jeg har hatt en økt ute, og valgte regntøy i dag ;-). Har lagt aviser i tunbedet, vannet dem (burde vært unødvendig, men så ble det sol og vind…) og toppet med kakaoskall. Jeg håper at dette kan kvele det verste rotugresset.
Må legge inn et skrytebilde av Clematis ‘Etoile violette’, som er helt overdådig der den står.Dagliljene blomstrer nå. Det vil si, ‘Lemon lollypop’ blomstrer, mens ‘African chant’ er på vei med mange knopper – som kunne vært fler hadde det ikke vært for at jeg klarte å røske av knopper 2 ganger på rad da jeg skulle ha fatt i noen Hostablader som står lenger bak i bedet. Her er et bilde fra blomstringen i fjor. Har du sett noe så rålekkert noen gang?
Den hvite fra samme usa-import (Oake’s daylilies) som de to foregående, ‘So lovely’, står klar til å blomstre for første gang, og det gleder jeg meg veldig til!

Ellers sådde jeg noen Hosta-frø for noen år siden. Det var frø av ‘Big blue & white’, ‘Hydon sunset’, ‘Frances Williams’, ‘Inniswood’, ‘Lyme regis’, ‘Sagae’ og ‘Zounds’. Nå har jeg fått opp 4-5 planter som begynner å få litt størrelse, og det er stort sett ganske kjedelige planter, bortsett fra denne, som jeg synes er fin med de smale bladene. Jeg har googlet etter bilder av de jeg har sådd, og har vel landet på at ‘Lyme regis’ er nærmeste sannsynlige.

0 kommentarer til «Haging i regnvær»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *