En orkide

En orkide

Jeg datt pladask for hele to orkideer før helga. Den ene er en pen, hvit Phalaeonopsis med purpurrosa «besetning», og den har jeg ikke tatt bilde av. Den andre er denne. Er den ikke stilig. Det er en Miltonia, som bærer kjælenavnet «Stemororkide», selvsagt fordi den ligner stemorsblomsten.  Begge har fått plass på kjøkkenet, hvor det er nordvendt vindu og ganske lyst, samt stabil temperatur.  Håper det ikke blir for kaldt i vinduet – det er lavere temperatur langs glassoverflaten selv om ventilene er skikkelig lukket.  Den skal visstnok dufte, men jeg kan ikke si jeg kjenner at den utsondrer noe spesielt.

Fin, ikke sant?

stemororkide

0 kommentarer til «En orkide»

  1. Den er absolutt nydelig!!

    Eeh, forresten, det gjør vel ikke noe at tempen synker i vinduet?
    Det jeg egentlig mener, er at hos meg er det veldig kaldt i stuen hele døgnet, 14-15* kanskje, bortsett fra mellom 16 og 23, da det er rundt 20*. Det ser ikke ut til at orkideene tar noen skade av det, snarere tvert i mot. Vinduet er vestvendt.

    Piner jeg orkideene mine, tro…?
    :-/

  2. En nydelig orkidé, ja! Jeg hadde to praktfulle miltonia for noen år sia. Dessverre døde de en sommer jeg ikke var heime… Og i butikkene her har det vært helt umulig å få tak i nye.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *